Bliver mestrene fundet i Sverige?

 JJ Media

Der er store chancer for at YTCC feltet kender mindst en af mestrene i dette års serie, når weekendens løb på Ring Knutstorp er blevet kørt.

33 biler er i skrivende stund klar til løbet 30 kilometer sydøst for Helsingborg, og der er garanteret kamp i alle tre klasser.

Michael Nymark er den mesterskabsførende i Division 3, men tager ikke med til Sverige. Han har dog en føring på over 100 point, og Peder Skipper på andenpladsen og Ole Knudsen på tredjepladsen skal være indenfor 75 point, når weekenden er omme – eller er Nymark 2017 mester.

Lidt den samme situation har vi i Division 2. Her ligger Steffen Alsing Jørgensen aktuelt i føring med 78 point ned til Martin Sørensen. Martin var dog flyvende på Ring Djursland med tre heatsejre, og hvis han er ligeså hurtig på den kuperede svenske bane, så kan Steffen måske godt begynde at ryste lidt i bukserne. Kurt Poulsen på 3. pladsen har en lidt større opgave for at hente Alsing Jørgensen, men hvis han kører godt med point hjem denne weekend, kan det muligvis også lade sig gøre.

 
Peder Skipper skal have fart på den hvide BMW 318 is hvis han skal holde liv i titelchancerne efter denne weekend. Men han har før vist, at han kan give de andre i Division 3 baghjul.

Helt anderledes ser det ud i den hurtige Division 1. Sebastian Petersen fører aktuelt, men kun med få point foran holdkammeraten Tommy Dam Kieffer, mens Dan Pedersen heller ikke er mange point bagved. De tre har dog så stort forspring, at de ikke behøver at kigge sig over skulderen i mesterskabskampen. De har næsten 100 points forspring til Mick Søgaard og Bent Dyhre Hansen på de efterfølgende pladser.

I denne weekend får Division 1 lov til at køre for sig selv, mens Division 2 og 3 skal på banen samme tid. De to divisioner kører nogenlunde samme omgangstider, så hastighedsforskellen er ikke så stor som op til de hurtigere Division 1 biler.

 
 Kurt Poulsen kan håbe på at konkurrenterne i Division 2 blot kommer til at se denne vinkel af hans røde VW Polo GTI i weekenden, men det er jo ikke sikkert at de alle sammen vil nøjes med det.

Alle tre divisioner bliver en dejlig blanding af forskellige BMW modeller, Peugeot, Honda, Volkswagen, Porsche, Toyota, Nissan, Audi, Seat, Volvo og Alfa Romeo.

Udover Youngtimer, køres der også forskellige historiske klasser, fra lørdag morgen til søndag eftermiddag. Så smut gerne en tur til Sverige og oplev en super højfarts racerbane med masser af bakker på.

 
Erik Holgersen tager turen fra Vejle over de to broer. Han har vist farten igennem sæsonen, men har bare været plaget af en masse uheld. Men der kan jo være chance for sølvtøj denne weekend i Division 1.

Tidsplanen er som følger (med forbehold for ændringer):

Lørdag
10:20 Tidtagning Division 1
11:35 Tidtagning Division 2+3

13.30 Heat 1 Division 1
15.00 Heat 1 Division 2+3

Søndag
09.55 Heat 2 Division 1
10.45 Heat 2 Division 2+3
13.00 Heat 3 Division 1
14.30 Heat 3 Division 2+3  

Kørerforeningen YTCC
Youngtimer Touring Car Challenge