YTCC bevarer spændingen i mesterskaberne
Der er fortsat spænding i YTCC mesterskaberne efter den 6. afdeling, som blev kørt på Ring Knutstorp i Sverige.

 JJ Media

Inden weekenden var der mulighed for at mesterskabet i flere af Divisionerne kunne afgøres, men dette skete ikke. I stedet blev der leveret en omgang kanonløb på den kuperede bane.

Lørdag formiddag blev kvalifikationerne kørt. I Division 1 tog Tommy Dam Kieffer Pole Position foran Dan Pedersen og Sebastian Petersen – eller BMW foran Volvo foran Toyota. De tre kørere var blot adskilt af 0,206, så der var lagt op til en tæt weekend i netop den Division.

I Division 2 havde Henrik Have Jakobsen farten, mens Kurt Poulsen og Martin Sørensen fulgte efter.

Kenneth Engelberg Olsen var suveræn hurtigst i Division 3, og tog Pole Position med over 2 sekunder! Lars Leed var den næsthurtigste mand, mens Peder Skipper skulle starte 3’er.

Olsen var også totalt suveræn i det første heat lørdag eftermiddag. I løbet af de små 17 minutter lykkedes det ham at distancere konkurrenterne med godt 31 sekunder. Her var Peder Skipper førsteudfordrer mens han og Ole Knudsen samt Erik Nielsen havde en tæt duel om omkring de resterende podiepladser. Lars Leed måtte desværre udgå fra heatet.

 
 
Martin Sørensen har fået masser af fart på her sidst på sæsonen – er det nok til at tage mesterskabet i Division 2 til finalen i Padborg?

I Division 2 var der drama da polemanden Henrik Have Jakobsen slet ikke kom til start. Det udnyttede Martin Sørensen til at tage sejren foran Kurt Poulsen og Kim Sørensen.

Tommy Dam Kieffer førte Division 1 heat 1 an fra start til slut, men blev presset hele vejen af Sebastian Petersen, der overhalede Dan Pedersen på første omgang. Torben Nielsen kom desværre ikke til start da han havde et problem med motoren på hans Nissan Primera.

Søndag formiddag skulle heat 2 køres. Her blev lørdagens Division 1 resultat vendt helt på hovedet, efter Sebastian Petersen førte det meste af heatet an, men han blev overhalet af Dan Pedersen inden målstregen. Pedersen havde haft en duel mel Tommy Dam Kieffer tidligt i heatet, men gik sejrrigt ud af den – og endte altså også med at vinde heatet, mens Kieffer sluttede 3’er.

Martin Sørensen havde igen styr på Division 2, mens Kim Sørensen sluttede på andenpladsen. Mesterskabsførende Steffen Alsing Jørgensen sluttede på en sikker 3. plads. Kurt Poulsen blev udelukket fra heatet af dommerne efter en påkørsel. Derved tabte han dyrebare point i toppen af mesterskabet.

 
 
Tommy Dam Kieffer er en af tre kørere med en mesterskabschance i Division 1. Alt skal forløbe perfekt hvis han skal kalde sig 2017 mester.

Kenneth Engelberg Olsen vandt også heat 2 i Division 3, men ”kun” med 21 sekunder til Lars Leed, mens Ole Knudsen igen sluttede 3’er.

Olsen tog weekendens 3. sejr ud af 3 mulige, mens Lars Leed tog weekendens anden pokal med en andenplads. Erik Nielsen tog sin første podieplads i sin blot 4. løbsweekend i den sorte Peugeot 106 GTI. Han havde en tæt duel med Peder Skipper og Ole Knudsen, der begge sluttede indenfor et sekund af Nielsen.

Ingen kunne stoppe Martin Sørensen i Division 2. Med weekendens 3. sejr henviste han Kurt Poulsen til andenpladsen mens Kim Sørensen sluttede 3’er, blot 0,2 sekund foran Steffen Alsing Jørgensen.

Dan Pedersen sluttede weekenden af med en sejr mere i Division 1. Han holdt sig stille og roligt i front, mens Sebastian Petersen kunne snige sig foran Tommy Dam Kieffer i kampen om andenpladsen.

 
 Ole Knudsen ligger aktuelt 3’er i Division 3, men har mulighed for avancement hvis alt flasker sig i Padborg.

Efter weekendens resultater, ligger Michael Nymark fortsat i front af Division 3 – selv om han ikke var med i Sverige. Peder Skipper indtager andenpladsen, men er tæt forfulgt af Ole Knudsen. Det bliver mellem de tre at slaget skal stå, men Nymark har et pænt forspring, og meget skal gå galt for at han ikke han hive titlen i hus.

Steffen Alsing Jørgensen fører fortsat Division 2, men Martin Sørensen har hentet meget ind på ham denne weekend. Kurt Poulsen ligger 3’er men skal have en del medvind på vej mod målstregen, for at kunne avancere i mesterskabet.

Sebastian Petersen, Tommy Dam Kieffer og Dan Pedersen ligger utrolig tæt i toppen af Division 1, og har distanceret resten af feltet. Det står dog helt åbent mellem de 3, når finalen køres på Padborg Park den kommende weekend.

Så YTCC kørerne har ikke meget tid til at få pusset forruden og tjekke dæktrykket inden at feltet drager til Padborg Park til finalen i årets mesterskab.

Tidsplanen er som følger (med forbehold for ændringer):

Lørdag
10:15 Tidtagning Division 1
10:40
Tidtagning Division 2+3
 

16.05 Heat 1 Division 1
16.30 Heat 1 Division 2+3

Søndag
09.25 Heat 2 Division 1
09.50 Heat 2 Division 2+3

14.25 Heat 3 Division 1
15.15 Heat 3 Division 2+3

Kørerforeningen YTCC
Youngtimer Touring Car Challenge