Nyhed til Classic Race Aarhus: Spændende historisk klasse klar
Triumph Competition & British HTGT bringer stribevis af britiske, klassiske racervogne til Classic Race Aarhus.

 Alstrup

“Vær kritisk – kør britisk.” Dette slogan var meget udbredt i tresserne og halvfjerdserne, da den britiske bilindustri var blandt de toneangivende og dominerende i verden. I en moderne version kunne sloganet være ”vær kritisk – vælg britisk.” Og det passer. For Classic Race Aarhus har netop valgt britisk, når det gælder sammensætningen af programmet for næste års udgave af løbet, som finder sted den 25.-27. maj, og hvor man vil give publikum en oplevelse, de ellers ikke kan få på disse breddegrader.

”Vi har indgået en aftale med en af Tysklands største mærkeklubber TR Register Deutschland om, at deres løbsserie Triumph Competition & British HTGT kommer og kører race ved næste års løb,” fortæller direktør for Classic Race Aarhus, Mike Legarth. ”Feltet på Triumph Competition & British HTGT byder på en lang række britiske racerbiler, som vi ellers aldrig ser i Danmark, og derfor var det oplagt for os at indgå en aftale om et løb i Aarhus.”

Racerebilerne i Triumph Competition & British HTGT skal selvfølgelig være britiske og må senest være bygget i 1981.

De legendariske Triumph-modeller fylder naturligvis meget og dækker hele spektret fra halvtredsernes åbne TR3-model til den kileformede TR7-model, der markerede afslutningen af mærkets sportsvognsproduktion i 1981. MG, Marcos, Jaguar og Austin-Healey er nogle af de andre mærker, man kan opleve i Triumph Competition & British HTGT-mesterskabet, som i år kan fejre sit 25 års jubilæum. Deltagerne er vant til at køre internationale løb, og sidste år stod programmet bl.a. på løb på baner som f.eks. Dijon i Frankrig, Zandvoort i Holland og Spa-Francorchamps i Belgien.

Classic Race Aarhus bliver klassens første optræden på dansk grund, og når fans af britiske racervogne – og andre – køber billet til årets arrangement, støtter de samtidig Classic Race Aarhus’ arbejde for at skabe bedre trafiksikkerhed for børn i Danmark.

   

Læs meget mere om Classic Race Aarhus her: http://www.craa.dk

Fakta:
Classic Race Aarhus er en non-profit-organisation og overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn.  Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark. Flere end 750 frivillige hjælper til før, under og efter løbet. I 2017 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 40.000 tilskuere. Løbet bliver afholdt for niende gang i weekenden 25.–27. maj 2018.