To top 10-placeringer for Mikkel O. Pedersen i finalen
Mikkel O. Pedersen afsluttede sin 2017-sæson i Mexico City

Mexico City og racerbanen i den store millionby var sidste stop på Mikkel O. Pedersens 2017-program. Det var her, at den 10. og 11. afdeling af årets Porsche Supercup blev afviklet i forbindelse med Mexicos Formel 1 Grand Prix. Og det blev en løbsweekend, som udløste to top 10-placeringer fra racerkøreren fra Struer.

”Det var en fed bane,” siger Mikkel O. Pedersen om racerbanen, der allerede i tresserne lagde asfalt til sit første Formel 1 Grand Prix. ”Men jeg skulle lige lære banen at kende, for banen har nogle curbs, som var lidt høje og kunne ødelægge dækkene, men når man havde lært dem at kende, kørte man bare med fuld fart hen over dem.”

De to løb blev afsluttet med en ottendeplads om lørdagen og en tiendeplads om søndagen. Det første resultat kom efter flere overhalinger og en tidtagning, der kunne have givet en bedre startposition.

”Jeg kan hele tiden følge tiden live på instrumentbrættet i bilen, og under tidtagningen kunne jeg se, at jeg var næsten et halvt sekund hurtigere end på mine tidligere omgange, og det gjorde, at jeg pressede lidt mere på,” fortæller Mikkel O. Pedersen. ”Jeg kom op til en kører, som ikke ville give plads og absolut skulle bremse i sporet, selv om han ikke var på en hurtig omgang. Jeg mistede en fantastisk omgang. Det lignede ellers en top 10.”

”Løbet skulle jeg derfor starte som 13’er. Jeg havde nogle gode kampe, lavede flere overhalinger og kæmpede sammen med nogle af de andre kørere. Jeg var i tæt kamp med Josh Webster og kom i mål på en ottendeplads, hvor vi lå tæt. Dagen efter kom Webster på podiet, og det fortæller bare, hvor meget tidtagningen betyder i Porsche Super Cuppen. Jeg blev selv tier, og det er ganske fint, når man tænker på, at vi var 30 kørere til start.”

Løbsweekenden i Mexico City er en, som Mikkel O. Pedersen rangerer højt, når man han kikker tilbage på sin internationale 2017-sæson.

”Monaco var også et godt løb, hvor jeg blev tier og firer i rookie-mesterskabet,” siger han. ”Weekenden i Mexico var rigtig godt og blandet de bedste.”