Kan Holmgaard senior gøre Holmgaard junior kunsten efter? 

Af teamet

I forgangne weekend fandt årets GP Danmark sted på FDM Jyllandsringen, og det blev til en rigtig succesfuld weekend for et af Holmgaard Racings yngste medlemmer, Magnus Holmgaard, som startede i teamets Seat Leon TCR i Special Saloon Car-klassen.

”Det var en rigtig god weekend,” siger Magnus Holmgaard. ”Vi kørte tre heat i meget forskellige vejrforhold med både tør og våd bane, og det lykkedes mig to gange at vinde klassen for touring cars, mens jeg også tog en andenplads. I det sidste heat havde jeg en god dyst med Johannes Graversen i den legendariske røde Fiat X1/9 Turbo, og selv om han til sidst kom forbi mig, var det sjovt.” 

Men i familien Holmgaard hviler man ikke på laurbærrene. Også i denne weekend er familien i aktion, og det er så den ældre generation, der skal race.

”Jeg starter i et 24-timers løb på Portimao-banen i Portugal,” fortæller farmand Kim Holmgaard. ”Jeg har aldrig kørt på banen før, men jeg har hørt mange fortælle rosende om den.” 

Det portugisiske langdistanceløb tæller med til den internationale 24H Series, og ligesom ved den seneste runde i mesterskabet – et løb på den tidligere Formel 1-bane Imola i Italien – skal Kim Holmgaard starte for det franske Team Altran Peugeot.

”I foråret lancerede teamet deres nye Peugeot 308 TCR-racer,” siger Kim Holmgaard. ”Det er en rigtig god bil, og jeg håber på, at vi kan tage endnu en sejr med den. Vi fører Touring Car-mesterskabet, og som det ser ud nu, kan vi tage mesterskabet med en sejr i Portugal. Og vi har også en outsiderchance for at tage det generelle kørermesterskab, hvor vi ligger som nummer tre lige nu.”