Vådt motorløb i Folke Race på Løvel Banen.

Åge Keseler Kirketerp

Deltagerne fik svære betingelser, da DM-startfeltet afgjorde 5. afdeling af DM i Folke Race på Løvel Banen. Løbets speaker: Benny Kristensen fra Løvel har selv kørt utallige Folke Race-løb – både på Løvel Banen og andre motorbaner rundt i Jylland og på Sjælland:

- Jeg er virkelig imponeret over deltagernes flotte humør. Ved starten på det allerførste heat i første heatrunde begyndte det så småt at regne ned over rundbanen i Kirkedalen ved Løvel. Alligevel blev der fightet til sidste benzindråbe om placeringerne, selv det til tider kneb med at få benzinen frem til motoren i det fugtige vejr.

En af berørte var Kasper Kudahl Christensen fra Hobro i Opel Corsa, som var flyvende i Klasse 2 (auktionspris: 9.000 kr.): - I tredje kvalifikationsrunde førte jeg med 300 meter til konkurrenterne, men så gik motoren død i regnvejret. Jeg havde åbenbart glemt at lukke fornuftigt af til mellemgas-fordeleren! Vi fik rettet problemet så nogenlunde til finalen, men her begyndte den også at strejke til sidst. Jeg nåede dog heldigvis forbi målstregen som etter, inden den gik i stå 10 meter efter målflaget.

- FR-bilerne bliver indkøbt hen ad vejen og rigget til, fortsætter Benny Kristensen. - Dette betyder ofte, at kørerne kun har den samme FR-racer i en enkelt sæson eller i nogle tilfælde kun få løb. Herved bliver de ikke helt dus med billernes medfødte eller til vænnede skavanker, og det giver så store udfordringer, når banen bliver våd og pløret. Kridtvandet har en tendens til at søge ind i slev de mindste hulrum. Jeg har nogle gange brugt en hel dag på at få racerbilen spulet i gennem og tørret igen.

DM-afdelingen på Løvel Banen bevirkede derfor også, at nogle deltagere havde svært ved at bremse og styre på samme tid. Herved skete der lidt havarier end normalt, men alligevel havde Viborg Motor Klub styr over tidsplanen.

- Vi nåede at blive færdige i fornuftig tid, konstaterer Benny Kristensen. - I det allersidste finaleheat begyndte solen faktisk og skinne. I perioder i løbet af dagen stilnede regnen også lidt af, så rundbanen næsten blev lige så hurtig som i tørvejr.

DM-førende i Klasse 2: Kenneth Brian Sørensen fra Silkeborg måtte knibe sig lidt i armen: - Jeg havde store problemer med at få min Opel Astra til at køre rent, men med lodder og trisser kom jeg alligevel med i A-finalen. Her kom jeg ikke langt, idet bilen nægtede at køre videre, men jeg beholdt alligevel min føring i DM-stillingen.

I Klasse 1 (auktionspris: 6.000 kr.) stod der Kolding på de to første placeringer i A-finalen. Vinderen blev Nicolaj Rasmussen: - Min Toyota Celica havde ikke de store problemer under de svære vejrbetingelser. Det var faktisk min første A-finale, og så gik jeg hen og vandt! Toer blev klubkammeraten Anders Peter Bisgaard, som dermed udbyggede sin føring i DM.


Kasper Kudahl Christensen holdt power på en generalsejr i Klasse 2, men bilen ”døde” lige efter målstregen.

 I Klasse 2 var Anders Salomonsen flyvende i sin Ford Mondeo varevogn, men nåede ikke med i A-finalen.

Det fedtede underlag gav deltagerne nogle problemer med styringen, også i Ladies Cup-klassen.

I Ladies Cup fik DM-førende: Kristine Cilleborg Madsen også prblemer med mellemgas-fordeleren, som slugte for meget vand: - Det var lige som at køre på kængurubenzin. Jeg kom da heller ikke ret langt i A-finalen inden motoren spruttede i stå. Jeg beholdt dog DM-føringen.

I U18-klassen vandt sjællænderen: Paw Hansen lidt uventet foran Andreas Asbjørn Pedersen fra Kolding.

I U16-klassen kom vendelboen Karsten Lindbøg Hansen til Løvel Banen med fire sejre ud fire mulige: - Jeg kunne slet ikke få min VW Golf til at stå fast på det glatte underlag, hvorfor jeg skøjtede noget rundt på banen. Slutresultatet blev en syver.

U16-sejren blev scoret af vendelboen Simon Ditlev Pedersen foran Christian Grewy fra Ikast.

VIBORG MOTOR KLUB