Tæt DM-fight i 5 FR-klasser på Løvel Banen.

Åge Keseler Kirketerp

Viborg Motor Klub (VMK) blænder lørdag d. 12. august op for efterårets DM-slutspurt i Folke Race (FR) på Løvel Banen lidt nord for Viborg. I mesterskabs-arrangementet starter alle 5 FR-klasser: Klasse 1 (auktionspris: 6.000 kr.) og Klasse 2 (auktionspris: 9.000 kr.) samt Ladies Cup, U-16 og U-18.

- VMK har stolte traditioner i firehjulet motorsport på løst underlag som arrangør på Løvel Banen, forklarer VMK’s formand Viggo Hansen. - Samtidig er vi med motorbanen i Kirkedalen placeret lige midt i det jyske FR-landskab. Viborg/Løvel ligger lige midt i krydslinjerne for de jyske DM-frontrunnere, hvilket garanterer for mange supportere/tilskuere i bakkerne omkring Løvel Banen.

Varemærket for DM i Folke Race er kontrolleret dramatik med sjove situationer, hvor kørerne kan opleve at få vendt op og ned på horisonten.

- Både den aktive og den passive sikkerhed i en Folke Race’r er fuldt på højde med andre grene af banesporten, fortsætter Viggo Hansen. - Således er der som standard indbygget et sikkerhedsbur med jernrør, og kørerne skal køre med styrthjelm og sidde i en firepunkts-sikkerhedssele. Herudover er det meste af indmaden i bilens kabine fjernet, og herunder specielt bagsæde, passagersæde og indtræk - for at nedsætte brandfaren.

I U16-klassen er nordjyden Karsten Lindbøg Hansen stukket af i mesterskabet. Med foreløbig 4 sejre ud af 4 mulige er han på forhånd udpeget som favorit på Løvel Banen foran klubkammeraten: Magnus Smed og Christian Grewy fra Ikast.

- Det er kun muligt at bortsmide den dårligste placering ud af 8 til DM-slutstillingen, oplyser Viggo Hansen. – Herved er DM-kørerne presset/motiveret til at præstere frontresultater i hver enkelt DM-afdeling. I de andre 4 DM-klasser er midtvejsstillingen yderst jævnbyrdig. I U18 har vendelboen Emil Karlsson således kun opbygget et lille forspring til Andreas Pedersen fra Kolding samt midtjyden Mathias Thomasen.


Med 4 gode placeringer ud af 4 mulige ligger Kenneth Brian Sørensen lunt i front af Klasse 2.

Den regerende danske mester i Ladies Cup satser på et topresultat på Løvel Banen.

En defekt i motoren får ikke deltagerne til at slappe af på Løvel Banen.

Der gøres altid en ihærdig indsats for at få FR-raceren med i næste heat.

I Ladies Cup ligger den regerende danske mester: Kristine Cilleborg Madsen fra Motorsport Nordjylland (MNJ) i front. Lige i slipstrømmen følger Lone Højer Nielsen fra Give samt Ikast-pigen: Caroline Helena Grewy.

- Efter hvert DM-arrangement er der tvungen auktion over de deltagende FR-racere, konstaterer Viggo Hansen. - Dette er en gammel og uundværlig tradition i Folke Race. Ellers kunne kørerne blive fristet til at peppe deres racere helt vildt op, hvad angår hestekræfter og undervogn. I Klasse 1 er auktionsprisen 6.000 kr., og her har Kolding-duoen: Thomas Albæk Poulsen og Anders Bisgaard bragt sig øverst i DM-midtvejsstillingen foran den flerdobbelte danske mester: Thomas Pedersen fra MNJ.

Varemærket for Løvel Banen er de gode oversigts-forhold fra dal-tilskuerpladserne. I Klasse 2 er der lagt op til en intern nordjysk fight mellem: Kenneth Brian Sørensen samt klubvennerne Anders Salomonsen og Steen Kudahl Christensen.

VIBORG MOTOR KLUB