Her er danskerholdet til FIA Motorsport Games 2022

 

Her er danskerholdet til 2022-udgaven af FIA Motorsport Games – motorsportens svar på OL. Fem danskere skal forsvare de rød/hvide farver, når det går løs på og omkring Circuit Paul Ricard.

 

 
Når anden udgave af FIA Motorsport Games skydes i gang i Marseille den 26. oktober, så er det med fem danske kørere klar på startgridden. Og det er en stærk, dansk delegation, der bliver sendt afsted med deltagelse i godt en tredjedel af disciplinerne til motorsportslegene.

 

Det bliver med frontrunner i Formel 4 DM-serien Julius Dinesen som dansk repræsentant i den enlige klasse for formelbiler. Det 15-årige talent fra Solrød Strand har i flere år været et af dansk kartings lysende talenter og er her i 2022-sæsonen tilmed blevet optaget i DASUs Team Danmark-talenttrup.

 

I Karting Sprint Senior stiller 15-årige Valdemar Aggerholm fra Hørsholm til start. Valdemar er tidligere svensk mester i OK Junior-klassen og har taget i alt 75 podieplaceringer i dansk og international karting gennem årene.

 

I Karting Sprint Junior er det Mikkel Pedersen fra Egernsund i det sønderjyske, der bærer de rød/hvide farver. Mikkel Pedersen, der fylder 14 år i år, er tidligere dansk mester i karting i Rotax Micro og er i år frontrunner i det tyske Rotax Junior-mesterskab med løbssejre.

 

Den digitale del af legene får i år også rødt/hvidt skær over sig – i mere end én forstand. Til at repræsentere Danmark og DASU er valget faldet på vinderen af det officielle DM i digital motorsport, Porsche Esports Carrera Cup, Mikkel Gade. Ud over at være dobbelt DM-vinder, er Mikkel Gade også i år at finde på virkelige racerbaner i formelbilsmesterskabet Skip Barber Formula Series i USA. Mikkel fylder 20 år i år og bor i Vejle.

 

Endnu en Mikkel er udpeget til at sætte kulør på drifting-delen af FIA Motorsport Games. Mikkel Overgaard er 33 år gammel og fra Hadsund og har kørt drifting i mere end 10 år med flere topresultater fra internationale serier som Drift Masters, det norske driftingmesterskab og Nürburgring Drift Cup.

 

Som noget nyt er der også en dansk udsending med i pitlane til FIA Motorsport Games. Boris Teodorescu Locatelli blev tidligere i år kåret til Årets Mekanikerlærling, en pris, DASU uddeler sammen med Dansk Metal. Som del af præmien er Boris, der i dag bosat i Skive og i lære hos Dahl Pedersen A/S, nu også tilknyttet den danske mærkeklasse DS3 Cup og TCR-mesterskabet og skal være mekaniker til FIA Motorsport Games.

 

FIA Motorsport Games afvikles den 26.-30. oktober på og omkring Grand Prix-banen Circuit Paul Ricard i Sydfrankrig. Der er i alt 17 discipliner til legene, og de kan følges via hjemmesiden fiamotorsportgames.com.

 

Citater

 

Julius Dinesen, Formel 4:

 

- Jeg er stolt over at få lov til at repræsentere Danmark i Formel 4-klassen. Hele mit liv har jeg set forskellige landshold i de røde-hvide farver, så det føles vildt at få muligheden for at gøre det som racerkører. Jeg vil gøre mit bedste for at bringe Dannebrog til tops!

 

Mikkel Pedersen, Karting Sprint Junior

 

- Det er totalt fedt, at det er mig man har valgt til at repræsentere Danmark, det er jeg stolt af, og jeg glæder mig helt vildt og vil gøre alt hvad jeg kan for et godt resultat!

 

Valdemar Aggerholm, Karting Sprint Senior

 

- Tak til DASU for at udvælge mig! Det er bare mega cool at skulle være med til dette. Vi forbereder os til løbet - som skal vindes!

 

Mikkel Overgaard, Drifting

 

- Det er en stor ære at køre med Dannebrog på bilen til FIA Motorsport Games, og jeg håber på, at teamet og jeg kan gøre god figur på Paul Ricard – vi kommer i hvert fald fuldt forberedte!

 

Mikkel Gade, Fanatec Esports

 

- Jeg havde aldrig forestillet mig, at simracing skulle give mig en plads på landsholdet, så jeg var vildt overrasket da jeg fik beskeden. Jeg er stolt af at DASU ser mig som deres bedste kort til FIA Motorsport Games, og jeg håber på at kunne kvittere med et godt resultat i simracing-konkurrencerne.

 

Oversigt over de danske deltagere i FIA Motorsport Games 2022

 

Formula 4                           Julius Dinesen

Karting Sprint Senior          Valdemar Aggerholm

Karting Sprint Junior           Mikkel Pedersen

Esports                                Mikkel Gade

Drifting                               Mikkel Overgaard

 

Årets mekanikerlærling      Boris Teodorescu Locatelli – i samarbejde med Dansk Metal

  

 

Dansk Automobil Sports Union
Bo Skovfoged

Kommunikation og udvikling

 

 

 

Hit Counter