Eilertsen klar til hjemmebanen

Team Eilertsen Racing er klar til at køre ræs på hjemmebanen, når den 4. afdeling af OK Mobil 1 Legend Car Cup 2022 skal køres på gaderne rundt om Bellahøj Dyreskueplads.

Det bliver 3. gang at holdet fra Espergærde stiller op i Copenhagen Historic Grand Prix, men det bliver først gang med den lille blå Legend Car.

I både 2019 og 2021 stillede holdet op i Historisk 71 klassen, hvor det blev til to finalesejre, og dermed to flotte armbåndsure, foruden den store pokal og champagnen. I år bliver Ford Escort 1300 raceren stående derhjemme, så der kan være fuldt fokus på Legend programmet.

Foto: JJ Media

Henrik Eilertsen indtager aktuelt 5. pladsen i Oldboysmesterskabet, efter en 4. plads og hele 5 5. pladser ud af de første 9 kørte heats. Banen ved Grønhøj Multicenter er dog markant anderledes end de permanente, jyske baner, hvor der er masser af afkørselsareal, og et sandfang til at stoppe bilen, hvis man kommer lidt for langt ud. Denne weekend er der kun beton, beton og mere beton, så derfor skal man køre med en smule mere margin – men det er selvfølgelig en fordel for Henrik, at han har kørt på banen før.

I skrivende stund er 26 kørere tilmeldt løbsweekenden, og derfor bliver der også en del trafik i den altafgørende kvalifikation. Der er blot 20 minutter til at få sat en tid – men historisk set er det 3, måske 4 omgange, inden der kommer afbrydelse i form af et Gult Flag, Safety Car eller sågar Rødt Flag, da en eller flere biler har ramt betonen.

Foto: JJ Media

Både Henrik, og ikke mindst chefmekaniker Bjørn Andersen, håber på at det ikke bliver den blå racer med startnummer 69, som er at finde i betonen henover weekendens 5 kørsler. De seneste uger er nemlig gået med at forberede bilen på mekanisk bedste vis, efter der var lidt begyndervanskeligheder under de 3 første weekender. Bilen var brugt ved sæsonstarten, og selvom holdet mente at alt var mekanisk i orden, var der alligevel lidt småting som sneg sig ind hist og pist.

Siden sidste gang er bagakslen blevet skiftet, da den knækkede i weekendens sidste heat på FDM Jyllandsringen. Men nu håber holdet på, at der ikke kommer flere uventede overraskelser.

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Fredag
Træning        19.00

Lørdag
Tidtagning    09.50
Løb 1            13.20

Søndag
Løb 2            09.05
Løb 3            14.20

Team Eilertsen Racing

JJ Media

 

 

Hit Counter