BUDWEG RACING overlevede varm weekend

Det var en super varm weekend for BUDWEG RACING og Carsten Lorenzen, da den 3. afdeling af af TCR Denmark 2022 blev kørt på FDM Jyllandsringen.

Lørdag formiddag blev den første træning kørt. Her blev det til 13 omgange, der primært blev brugt på at få genopfrisket banen, da Carsten ikke deltog i den officielle TCR test tidligere på måneden.

Til weekendens anden træning eksperimenterede teamet lidt med dæktryk m.m., men det gav ikke rigtig noget tidsmæssigt. Carsten klagede over massiv understyrring og manglende traktion ud af svingende, så der blev monteret andre dæk inden kvalifikationen om eftermiddagen.

De kun 12 minutters kvalifikation gav ikke mange muligheder for at sætte en god tid, da dækkene grundet den høje asfalttemperatur hurtigt ville tabe performance. Carsten kørte 8 omgange, hvoraf den 5. var den hurtigste – herefter blev dækkene stille og roligt langsommere igen.

En startplacering som 18’er var bestemt ikke noget som hverken han eller teamet var tilfredse med, så hovederne blev lagt i blød forud for søndagens Warm Up og tre løb. Der blev analyseret data med Carstens coach Tommy Schröter, og der blev lagt en plan for, hvordan løbsdagen skulle gribes an.

Igen var temperaturerne på den anden side af 20 grader, hvilket er ekstra hårdt som racerkører, da man også har brænd-hæmmende undertøj på, samt kørerdragt og hjelm. Typisk ligger temperaturen inde i en racerbil på ca. 50 grader. De allerhurtigste kørere i feltet kørte cirka et halvt sekund langsommere end dagen forinden, mens Lorenzen holdt fast i omgangstiderne – så man kunne måske sige, at der var fundet et halvt sekund henover natten, selvom det ikke direkte kunne aflæses på uret.

Weekendens første heat blev kørt søndag lige efter middag. Her blev det til en god start for Carsten, som hurtigt var fremme på 16. pladsen. Her bølgede det lidt frem og tilbage, og en Safety Car periode midt i løbet, var bestemt heller ikke nogen umiddelbar fordel. Men med god kampvilje og stabil kørsel blev det til en 15. plads, efter 13 intense omgange, hvor det også lykkedes at køre weekendens personligt hurtigste tider, hvilket var et kæmpe pluspunkt – også fordi at Carsten kørte på brugte dæk det meste af weekenden, da økonomien pt. ikke tillader andet.  

Der trak sorte regnskyer hen imod banen, da weekendens 2. løb skulle køres. Asfalten var dog stadig tør, og derfor var der ikke nogen tvivl om, at der skulle køres på tørvejrsdæk. Vejrguderne syntes dog lige, at de ville gøre det hele lidt mere spændende undervejs, hvor de første regndråber begyndte at ramme forruden af den grønne Honda Civic TCR racer med startnummer 71. Løbsledelsen valgte at sende Safety Car på banen i nogle omgange, for lige at afvente vejrsituationen, men da det ikke blev værre, blev feltet frigivet igen.

Det blev til en intens kamp gennem den sidste halvdel af løbet, hvor der både blev overhalet, og måtte afgives en plads hist og pist. Men det blev til en fin 16. plads.

Til weekendens sidste løb skulle der startes fra 19. position. I pausen mellem løb 2 og 3 havde himlen imidlertid åbnet sig, og der var ikke megen tvivl om at der skulle KUMHO regndæk på bilen til finaleløbet.

Det var første gang overhovedet, at teamet havde haft dem på bilen, og havde således heller ikke testet med dem. Derfor var det svært at vide, om man ramte rigtigt med opsætning og dæktryk.

Det blev heldigvis til et super godt løb, hvor Carsten havde nogle gode kampe med flere af kørerne, og kom i mål på 16. pladsen – kun 0,3 sekund efter køreren på 15. pladsen, som over flere omgange gjorde sig ekstra bred, selvom Lorenzen var næsten et sekund hurtigere.

I Trofeo mesterskabet, som er for ikke-professionelle kørere over 40 år, indtager Carsten Lorenzen 9. pladsen, efter 3 af sæsonens 7 løbsweekender.

Næste løb på kalenderen er Copenhagen Historic Grand Prix, som køres på gaderne omkring Bellahøj. Den bane kender teamet allerede fra sidste år, og ved derfor også, at den højeste prioritet er at holde sig væk fra betonmurene. Kan man køre en weekend uden at skade bilen, er der gode muligheder for et godt resultat og point på kontoen.

Der er mulighed for at se eller gense weekendens ræs fra FDM Jyllandsringen, samt sæsonens alle andre løb på: https://www.youtube.com/TCRDenmark

Foto: SK Photo

BUDWEG RACING

JJ Media

 

 

Hit Counter