Mikkel O. Pedersen: "Det er en fed bane"

VM-debuten på Sebring nærmer sig med hastige skridt for racerkøreren fra Struer

 

Mikkel O. Pedersen kan nu se tilbage på to dage med mange nye indtryk. Nyt team. Ny racerbane. Ny racerbil. Alt sammen har det udløst et stort smil på læben op til VM-debuten på Sebring-banen i Florida på fredag.

 

En fokuseret Mikkel O. Petersen på Sebring. Den ujævne amerikanske bane kræver virkelig koncentration (foto Project 1).

 

"Det er virkelig gået godt med den nye bil," siger Mikkel O. Pedersen om Project 1 Motorsports Porsche 911 RSR-19. Som vel at mærke har centermotor og ikke hækmotor som de Porscher, han ellers er vant til at køre. "Det har været nemt at lære den at kende, og den kører virkelig godt i forhold til alle de andre Porscher, jeg har kørt."

 

Sebring-banen har også været ny for racerkøreren fra Struer. Selv om den i snart 70 år har været et ikon i international motorsport, er dele af den stadig baseret på en flyveplads fra anden verdenskrig. Det sætter præg på den.

 

"Det er en ekstrem fed bane, men den er også krævende med sine mange bump og ujævnheder. Specielt når du hverken kender bilen og banen," siger Mikkel O. Pedersen. "Men hvis jeg kan køre stærkt på denne bane, så kan jeg vel også køre på de andre i VM-serien..."

 

"På Sebring skal man virkelig lære, hvor bumpene er på banen. Vi havde lidt problemer under de to testdage, men jeg synes, at jeg fik meget køretid, selv om jeg endnu ikke haft et fuldt stint i bilen endnu. Men det kommer, når løbet begynder."

 

Sebring er en af de mest udfordrende baner på årets VM-kalender. Fredag gælder det et løb over 1.000 miles eller 1.600 km (foto Project 1).

 

Project 1 Motorsports line-up til VM-premieren på Sebring er blevet ændret. Ny mand ved siden af Mikkel O. Pedersen og italienske Matteo Cairoli er schweizeren Nicolas Leutwiler.

 

"Nicolas er kørt på mange af de baner, vi skal køre på i år, men bilen er også ny for ham og han skulle også lære den at kende, men jeg synes, at han gjorde det rigtig godt," siger Mikkel O. Pedersen. Gennem de fire test-sessions befandt Project 1 Motorsports Porsche med startnummer 46 sig i den forreste del af GTE Am-feltet.

 

"Det er svært at sammenligne, hvor vi står henne i forhold til konkurrenterne, for nogle tester med fuld tank, andre med halv tank, og så er der nogle, som sætter et par nye dæk på. Men jeg synes, at vi har godt styr på det."

 

Hit Counter