Nu starter Mikkel O. Pedersens VM-sæson

Fredag starter racerkøreren på den legendariske Sebring-bane i USA

 

Nu er det så vidt. Nu får Mikkel O. Pedersen sin længe ventede debut i FIA World Endurance Championship – VM-serien for sportsvogne. Det sker på fredag i Florida, hvor han på den legendariske Sebring-bane deltager i 1.000 miles of Sebring.

 

Nu får Mikkel O. Pedersen sin debut i Project 1's Porsche 911 RSR-19 (foto: Project 1).

 

 

 "Det bliver virkelig spændende, for der venter mange udfordringer," siger racerkøreren fra Struer, som sammen med italienske Matteo Cairoli og amerikanske Rodrigo Sales skal køre Project 1 Motorsports Porsche 911 RSR-19 med centermotor.

 

"Det bliver første gang nogensinde, at jeg skal prøve at køre en RSR-19. Nogle af vores konkurrenter har testet i Barcelona, andre på Sebring-banen. Det bliver spændende at komme som den eneste, der ikke har kørt i sådan en bil før og heller ikke har trænet på banen. Men den situation er jo ikke ny for mig."

 

"Det bliver noget andet at køre i en Porsche uden centermotor. Så bruger man heller ikke ABS i VM-serien, og selv om jeg har kørt uden ABS før, så kræver det lige lidt tilvænning igen."

 

Project 1 Motorsports Porsche 911 RSR-19 deltager i GTE Am-klassen, som tæller hele 13 mandskaber. Den amerikanske VM-afdeling strækker sig over 1.000 miles – godt 1.600 km – eller otte timer, alt efter hvad feltets hurtigste bil når først. Og som om distancen ikke er udfordrende nok, så er banen det også. Dele af den ligger på en gamle flyveplads.

 

"Den skulle være meget ujævn. Hvis du rammer et bump i banen under en nedbremsning, risikere du at blokere hjulene og så ryger man af," siger Mikkel O. Pedersen. Hans målsætning for løbet er klar.

 

"Det er at få lært bilen og blive dus med den. Jeg har en kollega, Matteo Cairoli, som er hurtig i den Porsche, fordi han kender bilen, så jeg vil gerne komme så tæt på hans pace så hurtigt som muligt. Hvor lang tid det tager, ved jeg ikke, men hvis jeg kan det, vil jeg tro, at vi har mulighed for at køre om pokaler."

 

1.000 miles of Sebring starter fredag klokken 12.00 lokal tid – 17.00 dansk tid.

Hit Counter