Mikkel O. Pedersen: "Det var en rigtig god oplevelse"

Racerkøreren fra Struer havde to dages succesfuld test i GMB Motorsports Honda NSX

 

Mikkel O. Pedersen er tilfreds med sin Honda-test

 

Kort tid efter at Mikkel O. Pedersen kunne offentliggøre sin debut i årets 24-timersløb på Le Mans, stod han overfor en ny debut. På den italienske Misano-bane sad han bag rattet af den splinternye Honda NSX GT3, som GMB Motorsport i år indsætter i en række europæiske GT3-løb.

 

"Det var en rigtig god oplevelse. Dels at møde alle medlemmerne af GMB Motorsport, dels at opleve den nye racerbil," siger Mikkel O. Pedersen. I modsætning til alle de andre racerbiler, han har kørt, har Hondaen centermotor.

 

"Jeg var virkelig i tvivl om, hvordan det ville være, men den var nem at håndtere. Jeg følte hele tiden, at jeg vidste, hvor jeg havde bilen, og jeg var ikke bange for at tabe den eller snurre rundt."

 

Den nye Honda NSX GT3 skal indsættes af det nye danske team GMB Motorsport, hvor Mikkel O. Pedersen skal dele bilen sammen med dels den dobbelte danske TCR-mester, Kasper H. Jensen, dels Gustav Birch.

 

"Kasper har tidligere kørt en GT3-bil, mens det var nyt for Gustav," fortæller Mikkel O. Pedersen. "Jeg brugte naturligvis min erfaring til at hjælpe dem godt i gang med den nye biltype, og jeg kan godt være lidt stolt af Gustav. Han startede jo med bilrace hos os hjemme i Danmark i en Porsche, og nu kører han på en udenlandsk racerbane. Det bliver sjovt at dele bil sammen med ham."

 

For Mikkel O. Pedersen var de første arbejdsdage hos GMB Motorsport også gode.

 

"Det er noget andet end det, jeg har været vant til i de sidste mange år, hvor jeg har kørt for udenlandske teams," siger han. "Det er jo danskere, og så er det hyggeligt, at man kan tale om de ting, der foregår derhjemme. Og så kan man nok også hygge sig lidt mere..."

 

Den nye Honda NSX GT3 er udviklet af Hondas europæiske partner JAS Motorsport, som til testen også havde medbragt sit eget eksemplar.

 

"Deres ingeniør vidste åbenbart godt, hvem jeg var, for da jeg skulle i bilen, gav han mig først tre omgange på gamle dæk til at lære banen at kende, inden jeg fik et sæt nye Michelin-dæk på bilen for at sætte en referencetid," siger Mikkel O. Pedersen. "Tre omgange er altså ikke meget til at lære en ny bane at kende, men jeg fik sat en referencetid, inden JAS Motorsports testkører skulle i bilen. Han kendte godt banen, men han slog ikke min tid. Det glædede mig da, men understreger også, hvor nemt det er at gå til Hondaen."

 

Om en måneds tid skal Mikkel O. Pedersen og GMB Motorsport igen teste den nye Honda NSX GT3. Det sker også i Italien, men på Monza – en bane, Mikkel O. Pedersen har kørt utallige løb på.

 

 

Hit Counter