Mikkel O. Pedersen debuterer i år på Le Mans

Struerkørerens drøm om at starte i 24-timersløbet går i opfyldelse til juni

 

Smilet er ekstra stort hos Mikkel O. Pedersen i disse dage. Den drøm, han i utallige år har arbejdet henimod, går i opfyldelse den 11.-12. juni. Her debuterer racerkøreren i det legendariske 24-timersløb på Le Mans i Frankrig.

 

"Det bliver vildt," siger en glad Mikkel O. Pedersen. "Monaco og Le Mans er to af de baner, hvor enhver racerkører drømmer om at køre race. For nogle år siden kunne jeg krydse Monaco af, og til sommer kan jeg også sætte kryds ud for Le Mans. Jeg glæder mig som et lille barn."

 

Racerkøreren fra Struer stiller til start for det tyske Project 1 Motorsport, som tidligere har vundet 24-timersløbet på Le Mans. Han skal dele bil med italienske Matteo Cairoli og amerikanske Rodrigo Sales.

 

"Jeg har arbejdet med forskellige muligheder til den kommende sæson, men pludselig kom der et opkald til mit bagland fra Project 1's teamchef, som jeg kender fra min tid i Porsche Supercuppen," fortæller Mikkel O. Pedersen. "Han havde allerede indgået en aftale med Matteo Cariroli, som er en rigtig dygtig Porsche-kører, og som anbefalede mig, og så fik jeg et rigtig godt tilbud, som jeg simpelthen ikke kunne sige nej til."

 

"At starte på Le Mans er det, jeg har drømt om og som jeg sammen med mit bagland har kæmpet for at blive en del af. Det bliver nok først, når jeg står på banen i juni, at det hele går op for mig."

 

Det bliver ikke kun det franske 24-timersløb, Mikkel O. Pedersen skal høre. Aftalen omhandler en fuld sæson i VM for sportsvogne – FIA World Endurance Championship – en løbsserie, hvor Project 1 Motorsport i 2018/19 dels vandt Le Mans, dels vandt VM for GTE Am-teams.

 

"Så bliver det ikke større, for der er ikke nogen løbsserier, som kan overgå VM-serien, hvor der er afdelinger i USA, Japan og Bahrain foruden tre løb i Europa, hvor Le Mans er det ene," siger Mikkel O. Pedersen.

 

Project 1 Motorsport er et erfarent Porsche-team, men det bliver en helt anden Porsche 911, han kommer til at køre i.

 

"I VM-serien bruger man en helt speciel Porsche 911 RSR, som har centermotor i stedet for hækmotor, ligesom den heller ikke har ABS-bremser," forklarer han. "Jeg har før kørt uden ABS, men centermotor er noget nyt for mig, men heldigvis bliver jeg i år også en del af GMB Motorsport, hvor jeg skal teste og køre i teamets Honda NSX med centermotor, så jeg får masser af muligheder for at blive dus med det."

 

 

Billedtekst:

 

Kontrakten med Project 1 Motorsport betyder ikke bare, at Mikkel O. Pedersen skal deltage i 24-timersløbet på Le Mans, men hele VM-serien for sportsvogne (foto: Project 1 Motorsport – kan frit anvendes med kildeangivelse).

 

"Det bliver ikke større, for der er ikke nogen løbsserier, som kan overgå VM-serien," siger Mikkel O. Pedersen (foto: Nanna Jølnov – kan frit anvendes med kildeangivelse).

Hit Counter