Nicklas Nielsen historisk – vinder Le Mans 2024

 

Nicklas Nielsen er den tredje danske kører, der vinder 24-timersløbet på Le Mans. Sammen med medkørerne Antonio Fuoco og Miguel Molina sikrede den 27-årige dansker sig sejren i det legendariske løb efter et døgn med masser af udfordringer.

 

Foto: Morten Alstrup

 

Ferrari AF Corse med nummer 50 blev kørt over målstregen af 27-årige Nicklas Nielsen med 14 sekunder ned til Toyota med nummer 7 og holdkammeraterne fra Ferraris nummer 51 på det nederste podietrin.

 

Nicklas Nielsen er den blot tredje dansker til at løfte det største trofæ på Le Mans efter John Nielsen i 1990 og Tom Kristensens ni sejre.

 

"Et kæmpe tillykke til Nicklas Nielsen med sejren, Danmark er nu for alvor tilbage i toppen af Le Mans, og Nicklas er heldigvis ikke eneste danske kører, der kæmper med om sejrene. Det er en kæmpe tillidserklæring, at Nicklas både startede i Ferrari #50 og fik lov at slutte løbet og tage det ternede flag. Et stort tak til alle dem, der har støttet de danske talenter gennem årene – det her er resultatet af det arbejde," siger Henrik Møller-Nielsen, formand i DASU.

 

På podiet efter de 24 timer var også Mikkel Overgaard Pedersen i LMGT3-klassen med en tredjeplads for Proton Competition i Ford Mustang #88.

 

Læs alt om Le Mans og de øvrige danskere i 2024-udgaven af Le Mans på motorsportdanmark.dk

  

Dansk Automobil Sports Union
Bo Skovfoged