Marco Gersager: "Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle vinde på Le Mans."

 

På forhånd var der hos Marco Gersager og det øvrige GM Motorsport ingen tvivl om, at mesterskabsafdelingen i Lamborghini Super Trofeo Europe ville blive højdepunktet på årets sæson. Men det var mere end en oplevelse, man fik med sig hjem, da Marco Gersager vandt Am-klassen.

 

Ledsaget af et teammedlem kunne Marco Gersager indtaget det øverste trin på podiet på Le Mans

 

"Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle vinde på Le Mans," siger en jublende glad Marco Gersager. "At vinde et race er altid dejligt, men at kunne skrive Le Mans-løbsvinder på sit racer-CV er bare helt specielt. Og så samtidigt at gøre det i løb nummer 200 i Lamborghini Super Trofeo Europe er en sjov ekstra milepæl."

 

Sejren blev hentet lørdag i klassens første løb, hvor racerkøreren fra Solrød Strand havde kvalificeret sig som nummer 26 blandt de 51 kørere på startgridden, hvor han samtidig var tredjebedste Am-kører. Gennem det tre kvarter lange løb fik han kørt sig frem til en generel 16. plads og vandt Am-klassen med ni sekunders forspring til den første af hans 11 konkurrenter i klassen.

 

"Jeg fik en rigtig god start og holdt mig ude af problemer," fortæller Marco Gersager. "Jeg fik opbygget afstand til dem bagved og kunne samtidig holdt mig tæt på bilerne foran. Drengene havde lavet en god strategi for vores pitstop, så jeg kom ud i helt fri luft."

 

Marco Gersager formåede at holde alle konkurrenterne i Am-klassen bag sig.

 

"Jeg ville gerne have en status fra teamet efter pitstoppet om, hvordan jeg var placeret, men drengene i pitten bad mig bare om at koncentrere mig om at køre. Jeg kørte en tredjedel af løbet udvidende om, hvor jeg lå i feltet, men da jeg så kørte over målstregen, blev der råbt og skreget i radioen. Laver de fis med mig, tænkte jeg, men der kom også lige en tåre eller to."

 

Desværre fik Marco Gersager og GM Motorsport ikke muligheden for at score endnu en pokal på Le Mans-banen.

 

"Lørdag, hvor vi skulle have kørt klassens andet løb, vågnede vi op til en WhatsApp-besked om, at løbet var aflyst," siger en skuffet Marco Gersager. "Der har været problemer med dækkene på banen, som er den hurtigste i årets serie, og de ansvarlige for serien turde ikke lade os køre endnu et løb. Det var virkelig øv, nu hvor vi var så godt kørende."