Jakob Steffensen blev årets første dobbelte løbsvinder

Efter seks løb har der været fem forskellige løbsvindere i Grand Prix Tours Super 2L

 

Der var ingen tvivl. Deltagerne i Grand Prix Tours Super 2L leverede atter noget af det bedste race, man kan opleve på de danske racerbaner, da klassen afviklede årets andet mesterskabsafdeling ved NTG Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen. Der var kamp om positionerne, indbyrdes respekt blandt deltagerne, men også stor kamp om pladserne.

 

Jakob Steffensen (288) tog sin anden sejr i denne sejr, mens Magnus Madsen (195) tog sin første (foto: Stumpphoto).

 

Jakob Steffensen, Tjele, kunne for anden løbsweekend i træk køre sig i front og vinde et finaleheat. Og sammen med finalesejren på sæsonpremieren på Padborg Park rykkede den forsvarende mester i Grand Prix Tours Super 2L tilbage i front for tabellen. Men med kun ét points forspring.

 

NTG Åbningsløbet leverede nemlig løbsvinder nummer 10 og 11 i Grand Prix Tours Super 2L’s historie.

 

Kevin Brandsborg, Varde, toppede inden NTG Åbningsløbet tabellen, men debutanten havde endnu sin første løbssejr til gode. Den fik han i klassens første heat lørdag eftermiddag, hvor han kørte sig frem fra en femteplads på gridden til førstepladsen over målstregen.

 

Christian Dannemand Jørgensen stemplede ind ved NTG Åbningsløbet og indtager nu tredjepladsen i mesterskabet (foto: Stumpphoto).

 

Den anden nye løbsvinder var Magnus Madsen, Ringkøbing. Den tidligere Legend-mester bankede sidste år flere gange på i toppen af feltet, men manglede lige det sidste. Det gjorde han ikke i heat 2 for Grand Prix Tours Super 2L, hvor han formåede at få sin racerbil først i mål foran debutanten Victor Bay, København, som efter en safety car-periode pressede på. Da løbet var afsluttet, kunne mekanikerne hos MRacing konstatere, at Magnus Madsen ikke blot havde kæmpet mod Victor Bay, men også mod et defekt hjulleje, som desværre viste sig at være så medtaget, at han ikke kunne være med i finalen.

 

Det store samtaleemne i Grand Tours Super 2L ved NTG Åbningsløbet var dog Christian Dannemand Jørgensen, Lyngby.

Teenageren har taget hul på sin anden sæson i klassen, og ved NTG Åbningsløbet viste den tidligere kartingkører tænder. Han fik fra en femteplads arbejdet sig forbi Simon Seiersen, Assentoft, og Frederik Valdemar Schrøder, Aalborg, og indtog tredjepladsen efter Jakob Steffensen og Kevin Brandsborg. Men til sidst blev presset for stort. På sidste omgang blev Christian Dannemand Jørgensen hængt til tørre for enden af FDM Jyllandsringens publikumslangside, men selv om han rykkede fra tredje- til sjettepladsen i løbet, rykkede han frem til tredjepladsen i mesterskabsstillingen.

 

Motorsportsgøgler Morten Alstrup