Joachim Lee Holmstoel blev medlem af Klub 100

Silkeborgenseren gjorde noget, kun fem andre Legend-kørere før har præsteret

 

Legend Car Cuppen har en helt speciel klub, man ikke bare kan søge om medlemskab til. Man skal nemlig køre sig til at blive en del af Klub 100. Hidtil har blot fem af de over 250 kørere, som siden 2009 har deltaget i en mesterskabsafdeling, gjort sig fortjent til et medlemskab. Men søndag blev Joachim Lee Holmstoel, Silkeborg, det sjette medlem.

 


Joachim Lee Holmstoel (18) kørte sig forbi både Theodor Jensen (30) og Kenneth Jensen (44) på vej mod sine tre løbssejre og medlemskabet i Klub 100 (foto: Stumpphoto).

 

Først skal man være hurtigst af alle i tidtagningen og score 25 mesterskabspoint. Så skal man på den delvist omvendt startgrid i heat 1 køre sig fra startposition 20 til den generelle førsteplads og score yderligere 25 mesterskabspoint. Og tillige være første kører over målstregen i de to næste heat. Det var netop det, Joachim Lee Holmstoel gjorde ved NTG Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen.

 

”Det er en helt speciel klub at blive medlem af. Det havde jeg ikke regnet med, for med den fart, Kevin har vist, havde jeg ikke forventet, at jeg kunne køre 100 point hjem,” siger Joachim Lee Holmstoel med henvisning til sin fætter Kevin Verner, Silkeborg, der er forsvarende mester, og som tilbage i 2016 også leverede en enkelt maksimumscore. ”Så står vi lige.”

 

Men hvad er opskriften på en mesterskabsafdeling, hvor man er bedst af alle i såvel tidtagning som tre hæsblæsende heats?

 

”Det drejer sig om utallige timers test, arbejdet med opsætning af bilen og så en stor spand held. Selv om man arbejder meget, kræver det også lidt held,” indrømmer Joachim Lee Holmstoel. ”Det flaskede sig bare helt perfekt, og jeg følte ikke, at det gik specielt meget hurtigere.”

 

Den store lakmusprøve i Legend Car Cuppen er dog første heat. På FDM Jyllandsringen var der 36 deltagere, som kæmpede i tidtagningen – og fik point. Men de 20 hurtigste skulle starte første løb i omvendt rækkefølge. Og med bedste tid skulle Joachim Lee Holmstoel starte som nummer 20. Alligevel endte han efter 13 omgange som nummer 1.

 

”Alle har en plan lige til løbet starter, og så er det bare det vilde vesten,” forklarer Joachim Lee Holmstoel om sin tilgang. ”Hvordan ser tingene ud to sving frem? Hvad plejer der at ske i svinget for enden af publikumslangsiden? Her samler folk sig ofte sammen i inderbanen, og så kan man køre udenom på yderbanen. Nogle gange skal man tage nogle chancer og holde hovedet koldt, for man vinder ikke mesterskabet eller løbet på omgang 1.”

 

Men Joachim Lee Holmstoel gjorde rent bord ved NTG Åbningsløbet og blev det sjette medlem af Klub 100, hvor de fem andre medlemmer er Michael Søvang Christensen, Grindsted, Kasper H. Jensen, Hinnerup, Mathias H. Jensen, Hinnerup, Magnus Madsen, Ringkøbing, og Kevin Verner, Silkeborg. Disse fem medlemmer har taget en titel i Legend Car Cuppen, så der er lagt et forventningspres på Joachim Lee Holmstoel.

 

Gjorde Joachim Lee Holmstoel rent bord forrest i feltet, var situationen anderledes i dels Master-divisionen, dels divisionen for kørerne med 4-cylindre biler. I sidstnævnte division endte de tre heats med førstepladser til Nils-Bo Riis, Jerslev, Anders Eriksen, Hadsten, og Jens Østergaard Frederiksen, Vrå, mens Dennis Ladefoged, Hylke, og Lars Bohnensach Ebbesen, Varde, tog henholdsvis to og en sejr blandt Masters-kørerne.

 

 

Motorsportsgøgler Morten Alstrup