Eilertsen kørte gode point hjem i Midtjylland

Det lykkedes endelig for Team Eilertsen Racing at få kørt nogle gode point hjem i Legends Car Cup Danmark 2024.

Holdet fra Espergærde var taget til FDM Jyllandsringen, lidt udenfor Silkeborg, med fornyet kampgejst, efter et par hårde weekender i både de danske og svenske åbningsløb i klassen.

 
Foto: JJ Media

Weekenden startede med træning lørdag formiddag, og her var Henrik Eilertsen 26’er ud af 36 deltagende biler.

Han vidste dog at der var meget mere tid at finde i den blå racer med startnummer 69 på døren. Så chefmekaniker Bjørn Andersen fik det hele tjekket efter, og prøvede et lidt andet dæktryk af, for at se om det var noget, som gav pote i kvalifikationen.

Det var så absolut noget der virkede, da tiderne blev forbedret med næsten to sekunder. Flere af de andre konkurrenter fandt dog også noget tid, men det blev til 24 startposition til løb 1.

 
Foto: JJ Media

Teamet fortsatte med at arbejde med bilens opsætning, for at finde yderligere forbedringer til heat 1, som blev kørt senere på lørdagen.

Henrik fik en god start på løbet, og vandt hurtigt de første par placeringer på banen. Den fremmarch fortsatte over alle løbets 13 omgange, så han kunne krydse målstregen som generelt 18’er, og 4’er blandt Masters kørerne, som er mesterskabet for kørere over 40 år.

Med startposition 19 til heat 2, var der igen mulighed for gode point, og Eilertsen greb den mulighed med begge hænder, og kørte en generel 15. plads hjem, som samtidig var femmer blandt Masters kørerne.

 
Foto: JJ Media

Efterhånden virkede det til, at teamet havde fået godt styr på dækkene, som flere kørere har nævnt værende lidt specielle i denne sæson., hvor det ofte var svært at få vejgreb. Derfor var forhåbningen omkring et godt finaleheat til stede, da starten gik søndag eftermiddag. Det varede desværre kun til det 4. sving, da der kom Safety Car, og der var flere kørere foran Eilertsen som reducerede hastigheden overraskende hurtigt, så det var umuligt at undgå en kollision, som punkterede køleren på den blå racer.

Det lykkedes Henrik at køre bilen tilbage til pitten, men her var weekenden så også slut, da det ikke var muligt at tætne en varm køler under højt tryk.

Teamet tager alligevel hjem med en positiv fornemmelse i maven. Der kom 91 gode point på kontoen i Masters mesterskabet, med flere kørere blot få point foran. Derfor er der gode muligheder for at ændre den aktuelle 9. plads til noget meget bedre, når den næste løbsweekend skal køres.

 
Foto: JJ Media

Den næste opgave for Team Eilertsen Racing i Danmark er den 22.-23. juni 2024 på Ring Djursland.

Inden da, tager de dog en tur til det svenske Valeryd Legends Cup Sweden, som kører på Gelleråsen Arena, der ligger cirka halvvejs mellem Oslo og Stockholm, hvor den hvide racer med startnummer 69 bliver pakket i lastbilen, til endnu en helt ny oplevelse for holdet.

Team Eilertsen Racing

JJ Media