Simon Birch er tilbage i Super GT-feltet

Sidste års bedste debutant starter sin danske sæson i weekenden

 

Det var Ole Petersen, Bredebro, som med en andenplads og to løbssejre på Padborg Park i slutningen af april fik den bedste start på årets sæson i Selected Car Group Super GT. Men når anden afdeling af mesterskabet køres i weekenden på FDM Jyllandsringen, er det med et stærkt, ungt navn tilbage i feltet.

 

 

Det er Simon Birch, Ikast. I 2021 blev den nu 17-årige kører af Dansk Automobil Sports Union kåret som årets asfaltbanetalent, og sidste år blev han bedste debutant, da han sluttede på en samlet fjerdeplads i mesterskabet efter bl.a. et par løbssejre. Men det er først nu, at han kan tage hul på dette års mesterskab, og der er en god grund til, at midtjyden er bagud på point.

 

Simon Birch er i år nemlig også aktiv i det tyske ADAC GT4-mesterskab. Sammen med tyske Denny Berndt kørte han en Porsche 718 Cayman GT4 RS til bl.a. en fjerdeplads på Oschersleben – mens Super GT-konkurrenterne kæmpede på Padborg Park – men nu er han altså tilbage i feltet.

 

Sidste år gæstede Selected Car Group Super GT to gange FDM Jyllandsringen. Her endte Ole Petersen med at vinde halvdelen af de seks løb, mens også Frederik Nymark fik en løbssejr med hjem. Spændende skal det ved NTG Åbningsløbet blive at følge to af de tidligere mestre, som er vendt tilbage til klassen. Det er Michel Nykjær, Næstved, og Martin Andersen, Viborg.

 

I weekenden kører Selected Car Group Super GT for første gang i denne sæson på FDM Jyllandsringen (foto: Stumpphoto).

 

Mens sidstnævnte gennem de seneste par år har haft adskillige starter på racerbanen ved Resenbro, er det faktisk ni år siden, at Michel Nykjær havde sin seneste start her. Dengang stillede han op som gæstekører i en DTC-Camaro, men det var netop på FDM Jyllandsringen, at sydsjællænderen slog sit navn fast, da han i en Seat Leon – i samme farver som hans nuværende Super GT-racer – oftest var bedst i bremseduellerne for enden af langsiden.

 

 

Motorsportsgøgler Morten Alstrup