Legend-kørerne fortsatte, hvor de slap sidste år

Der var action, overhalinger og drama, da klassen tog hul på sin 16. sæson

 

Der var ikke ændret meget i forhold til de seneste år, da deltagerne i Legend Car Cuppen i weekenden tog hul på den 16. sæson i den populære racerklasse. De tre løb på Padborg Park bød traditionen tro på de intense nærkampe og tætte overhalinger såvel som det drama og den action, som er kendetegnende for klassen.

 

Albert Højmann Holst blev i finalen den bedste af syv debutanter i Legend Car Cuppen på Padborg Park (foto: Stumpphoto).

 

Drama og action var der allerede ved starten af det første heat, hvor de 20 hurtigste fra tidtagningen starter i omvendt rækkefølge. Henrik Eilertsen, Espergærde, rundede første sving først, men blev snart passeret af Nils-Bo Riis, Jerslev, inden Lukas Skov, Silkeborg, og Kenneth Jensen, Silkeborg, havde fået arbejdet sig frem fra henholdsvis 8. og 11. pladsen, hvorefter de overtog kampen om føringen. Og den kamp sluttede dramatisk på sjette omgang, da de to kolliderede, så 2018-mesteren Michael Christensen, Grindsted, kunne overtage føringen – en føring, det lykkedes ham at holde til mål selv om Joachim Lee Holmstoel, Silkeborg, til sidst pressede ham gevaldigt.

 

I andet heat blev publikum vidne til nærkampe og overhalinger mellem trioen Joachim Lee Holmstoel, Kevin Verner, Silkeborg, og Lars Bohnensach Ebbesen, Varde, der sluttede i nævnte rækkefølge. Michael Christensen fik aldrig mulighed for at avancere fra fjerdepladsen, da han for enden af langsiden blev ramt af Theodor Jensen, Randers, hvilket ikke blot gav problemer for Jesper Juul Sørensen, Korsør, og Magnus Pedersen, Præstø, men også sendte en safety car på banen.

 

Joachim Lee Holmstoel (18), Kevin Verner (512) og Lars Bohnensach Ebbesen (177) side om side under et af løbene for Legend Car Cuppen på Padborg Park (foto: Stumpphoto).

 

I finalen så det ud til, at Masters-køreren Lars Bohnensach Ebbesen ville slå alt og alle, men han kom efter nogle omgange under pres fra først Joachim Lee Holmstoel og siden Kevin Verner. Én for én måtte han overgive sig for de silkeborgensiske fætre, som dog denne gang ikke endte finalen i en duel om sejren. Theodor Jensen havde nemlig fart på sin racer. Fra en startposition som nummer 14 havde han efter fire omgange arbejdet sig frem til en fjerdeplads. Til sidst fik han ikke blot passeret Lars Bohnensach Ebbesen og Joachim Lee Holmstoel. Han krydsede også målstregen nærmest side om side med Kevin Verner, som sejrede med fem hundrededele af et sekund.

 

For de tre forsvarende mestre sluttede finalen perfekt. Kevin Verner vandt generelt og tog sejren i Legend-divisionen. En fjerdeplads over målstregen gjorde Lars Bohnensach Ebbesen til bedste Masters-kører, mens Nils-Bo Riis på den generelle 14. plads blev bedste kører i en racer med en fircylindret motor. Men af de tre kørere havde sidstnævnte den bedste weekend, da han som den eneste i trioen kunne drage hjem fra Padborg Park med maksimumpoint, efter at han havde været bedst i tidtagningen såvel som de tre heats.

 

Men ved Åbningsløbet var der også syv debutanter, og her blev Albert Højmann Holst, Vedbæk, bedst i finalen, hvor han sluttede på en generel 15. plads.

 

Motorsportsgøgler Morten Alstrup