Mestertriumvirat starter årets titelkamp i Super GT

Søndag skydes årets Selected Car Group Super GT i gang

 

Når kampen om årets Selected Car Group Super GT søndag skydes i gang ved Padborg Parks Åbningsløb, bliver publikum vidne til et sandt mestermøde. Der er nemlig hele tre enten nuværende eller tidligere mestre at finde i feltet.

 

Årets Selected Car Group Super GT skydes i gang på Padborg Park (foto: Morten Kimer Hansen).

 

Ole Petersen, Bredebro, kunne trods et voldsomt uheld sidste år sikre sig sin tredje titel i klassen, men to tidligere mestre er vendt tilbage. Det er Martin Andersen, Viborg, som tog 2018-titlen, og Michel Nykjær, Næstved, der blev mester i 2016 og 2017.

 

”Når man savner racet, så skal man også gøre noget ved det, og hen over vinteren har jeg derfor dannet mit eget team, Nykjær Motorsport,” siger Michel Nykjær. Hans Super GT-racer bliver i øvrigt lidt retroagtig, da man har valgt at anvende de gul- og sølvfarver, som var på den Seat-racer, sydsjællænderen brugte til at vinde DTC-titlen med i 2007.

 

”Jeg er klar til noget nyt, nemlig et comeback,” lyder det fra Martin Andersen. ”Det bliver spændende at vende tilbage til en serie og en bil, hvor jeg har en god historik. Det bliver spændende at vende tilbage til dansk asfalt og vise, hvad jeg kan, men også at komme tilbage til en serie, hvor jeg kender en god del af kørerne fra sidst.”

 

Frederik Nymark, Hadsten, er en af de kørere, som Martin Andersen kender fra sidst. Han er den kører, som har deltaget i næstflest afdelinger af Selected Car Group Super GT – nemlig dem alle sammen på nær to siden løbsseriens start i 2015 – men til gengæld har han sit første mesterskab til gode. Selv om han med hele tre sølvmedaljer har været tæt på.

 

Feltet i Selected Car Group Super GT tæller på Padborg Park også en række debutanter. Tobias Andersen, Viborg, Alex Maansen, Løgstør, Oliver Rømer, København, og Frederik Stenå, Gentofte.

 

Lørdag eftermiddag køres den pointgivende tidtagning i Selected Car Group Super GT, mens de tre heats er programsat søndag med starter klokken 12.30, 15.30 og 16.20. Alle tre løb vises live på Dansk Motorsport Live på YouTube.

 

Motorsportsgøgler Morten Alstrup