Næsten 40 startende i årets første Legend Car-løb

Den 16. sæson for Danmarks sjoveste racerklasse indledes i weekenden

 

Er der en racerklasse, som altid får det store smil frem hos publikum på tribunerne eller langs banekanten, er det Legend Car Cuppen. Siden 2009 har den fornøjet og underholdt tilskuerne med sine spektakulære løb og tætte kampe, og i weekenden tager man på Padborg Park hul på den 16. sæson for klassen.

 

I weekenden tager Legend Car-kørerne hul på den 16. sæson på de danske racerbaner
(foto: Henning Smed Madsen).

 

Og der er lagt op til kamp. I hvert falder vender de seks første fra sidste års Legend Car-mesterskab tilbage til klassen. Om mesterskabet så igen bliver en ren duel mellem Kevin Verner Jensen og Joachim Lee Holmstoel, begge Silkeborg, skal være usagt. Men det er i hvert fald sikkert, at kvartetten Michael Christensen, Grindsted, Kenneth Jensen, Randers, Lukas Skov, Silkeborg, og Jesper Juul Sørensen, Korsør, alle vil gøre deres til, at kampen om de største pokaler ikke igen i år bliver en ren duel mellem de to midtjyske fætre.

 

Også i de to andre klasser, som Legend Car Cuppen tæller, er der kørere, som skal forsvare deres titel. Nils-Bo Riis, Jerslev, blev sidste år bedste kører med en 4-cylindret motor i sin bil, og i år forventes hans sværeste modstandere at blive Jens Østergaard Frederiksen, Vrå, og Anders Brødsgaard Straarup, Kolding, mens Masters-klassen tegner til et nyt opgør mellem vanemesteren Lars Bohnensach Ebbesen, Varde, og sidste års udfordrer Dan Sørensen, Billund. En af de hurtige Masters-kørere fra 2023, Dennis Ladefoged, Hylke, sidder over ved Åbningsløbet, men til gengæld er den svenske masters-mester fra 2022, Kim Schmidt Petersen, Hadsten, tilbage i feltet.

 

Selv om en stor del af feltet udgøres af The Usual Suspects, så tæller feltet alligevel syv debutanter.

Det drejer sig om Marcus Feddersen, Lejre, August Højmann Holst, Vedbæk, Frank Laursen, Ulstrup, Karsten Lehrmann, Middelfart, Mathias Ringgaard, Ikast, og Jacques Skøld, Frederikssund, samt Marcus Kidmose, Ebeltoft. Den 16-årige djurslænding følger dermed i fodsporet på sin far, Sorba Taus Kidmose, Ebeltoft, som siden 2013 har deltaget i klassen. Dermed kommer feltet på Padborg Park til at tælle hele to far-og-søn-konstellationer, da Kenneth og Theodor Jensen, begge Randers, også er at finde i feltet i weekenden.

 

Lørdag eftermiddag kører Legend Car Cuppen det første af sine tre heats ved Padborg Parks Åbningsløb, mens de to sidste har start henholdsvis 10.55 og 15.55 søndag. Søndagsløbene kan streames live på YouTube-kanalen Dansk Motorsport Live.

 

  

Motorsportsgøgler Morten Alstrup