Italien er næste VM-stop for Mikkel O. Pedersen

Imola bliver banen for Struer-kørerens anden Ford Mustang-start

 

Meget er nyt for Mikkel O. Pedersen i årets FIA World Endurance Championship. Det gælder først og fremmest den Ford Mustang, han deltager med i VM-serien. Men der er også gode velkendte holdepunkter i årets program, og netop sådan et dukker op i den kommende weekend, når sæsonens anden VM-afdeling køres. Løbet finder nemlig sted på Imola-banen i Norditalien.

 

 Da Mikkel O. Pedersen havde sit første løb i Proton Competitions Ford Mustang, skete det på en ny bane for racerkøreren fra Struer (foto: Paola Depalmas).

   

"Det er en ganske fin bane. Den har jeg ikke noget imod," siger racerkøreren fra Struer. "Det var ikke som ved årets første VM-løb i Qatar, hvor jeg ikke kendte banen. Her kender jeg banen og har kørt et løb på den. Jeg mener, at det var på netop Imola, at jeg fik min første pokal i GT World Challenge, hvor jeg kørte sammen med min nuværende makker, Giorgio Roda."

 

Udover den italienske racerbane, kender Mikkel O. Pedersen nu også sin nye amerikanske racerbil. En Ford Mustang GT3.

 

"Vi havde en række problemer med bilen, da vi kørte det første VM-løb i Qatar," fortæller Mikkel O. Pedersen. "Bremseproblemer var det største issue. Så snart vi kom op over en curb i et sving, vibrerede det så meget i bremserne, at stemplerne blev skubbet tilbage, så vi skulle pumpe på bremsepedalen, inden vi kunne bruge dem igen i næste sving. At køre triple stint og så pumpe konstant, var ikke så nemt."

 

Mikkel O. Pedersen har fuldt fokus på weekendens løb på Imola (foto: Mads Krabbe Fotografi).

   

"Vi havde også megen understyring på bilen, men det var skyldtes kort og godt, at vi ikke havde tid til at lave en ordentlig opsætning af bilen inden selve løbet, men vi er klar med nogle forbedringer til løbet på Imola, som jeg glæder mig til."

 

 

Besøgstæller