Mikkel O. Pedersen tager nyt skridt som teamejer

For første gang deltager Mikkel O. Pedersen Racing i en international løbsserie

 

Gennem mange år har Mikkel O. Pedersen haft to karrierespor. Et, hvor han jagter personlige sportslige resultater. Et andet, hvor det gælder udviklingen af sit team, Mikkel O. Pedersen Racing.

 

Lige efter påske havde Klaus Hansen og Kasper Søholm den første test med deres nye Porsche Cayman (foto: Mads Krabbe Fotografi).

 

På begge områder har racerkøreren fra Struer taget et nyt skridt i denne sæson. Internationalt har han taget hul på sin tredje sæson som kører i FIA World Endurance Championship – verdensmesterskabet for sportsvogne – hvor han for første gang i karrieren ikke kører Porsche. Nu tager hans racerteam også et nyt skridt.

 

"Jeg tager et nyt skridt som teamejer, for i år skal vi deltage i den skandinaviske Porsche-serie," fortæller Mikkel O. Pedersen. "At arbejde med mit team og mine kørere er noget, jeg nyder rigtig meget, og jeg er stolt over, at det er blevet så stort. Det er ikke noget, jeg har bedt om. Det er kommet af sig selv, og det er fantastisk."

 

"Vi har i teamet fået støtte fra kørere, som har vist interesse for at være en del af teamet, og der er også mange kørere, som jeg har måttet sige nej til. I efteråret spurgte Porsche Danmark mig så, om mit team ville være med i den nordiske serie. Porsche Aarhus har jeg arbejdet sammen med i flere år, og det har været værdifuldt for begge parter, så det var naturligt for mig at sige ja til, at vi skulle blive et officielt Carrera Cup-hold i den skandinaviske serie."

 

I midten af marts ankom til tre nye racerbiler til Mikkel O. Pedersen Racing i Struer (foto: Mikkel O. Pedersen Racing).

 

Tre splinternye Porscher er landet hos Mikkel O. Pedersen Racing i Struer. En Porsche 992 Cup-racer, der skal køres af Jan Engelbrecht i Porsche Carrera Cup Scandinavia, og to Porsche Cayman GT4 RS Clubsport, som Kasper Søholm og Klaus Hansen skal køre i Porsche Sprint Challenge.

 

"Da jeg selv startede med at køre Carrera Cup for godt ti år siden, kom jeg med en racerbil på en trailer fra Struer Materieludlejning, som vi havde efter spændt efter den kassebil, som vi havde lånt af vores nabo John Tømrer," husker Mikkel O. Pedersen. "Da vi ankom, stod de andre teams med deres store setups, men nu kommer vi selv med en stor sættevognstrailer med racerbilerne."

 

Porsche Carrera Cup Scandinavia og Porsche Sprint Challenge afvikles over seks løbsweekender. Premieren finder sted på den svenske tidligere Formel 1-bane Anderstorp i den første weekend af maj, og i den sidste juni-weekend gæster løbsserierne også FDM Jyllandsringen. Men det bliver ikke eneste gang, Mikkel O. Pedersen Racing bliver aktiv herhjemme.

 

"Sideløbende med det nordiske program har vi stadig aktiviteter med vores 911 GT3 R-modeller," siger Mikkel O. Pedersen. "Vi har tre af dem, og dem skal vi dels køre med i Danish Endurance Championship herhjemme, dels på Spa og Hockenheim, hvor vi bl.a. skal deltage i Porsche Sports Cup."