SIM-kører klar til Super 2L-debut

15-årige Emil Østergaard debuterer i Grand Prix Tours Super 2L-serien

 

Et nyt navn i årets Grand Prix Tours Super 2L bliver Emil Østergaard, Charlottenlund. Og af årets nye navne i klassen er han en af de mere specielle. Den 15-årige debutant kommer nemlig fra sim-sporten.

 


15-årige Emil Østergaard bliver et af de nye navne i Grand Prix Tours Super 2L (foto: Søren Østergaard).

 

”Emil er ikke et barn af den traditionelle motorsport. Han har kørt sim-race i en række år, hvor han bl.a. kørte for e-sportsklubben P1, indtil den desværre lukkede. Han har selv tjent til at købe sit eget setup, som han har trænet på dagligt gennem de sidste par år,” fortæller farmand Søren Østergaard.

 

”Emils interesse for motorsport startede hos Børnenes Gokart Klub, men hurtigt skiftede hans fokus til sim-racing, da han her havde meget bedre mulighed for at træne på daglig basis. Den træning kulminerede i et besøg på den spanske Guadix-bane, hvor vi ville teste, om Emil faktisk kunne omsætte de kompetencer, han opbygger på computeren til den virkelige verden. Emil fik lov til at teste i en Radical SR1, og det gik over alt forventning.”

 

Da Emil Østergaard senere vendte tilbage til Guadix-banen, var den tidligere Super GT-mester Mikkel Mac med.

 

”Han foreslog os at tage en test i en af Padborg Parks biler og overveje Super 2L-klassen. Emil havde en god dag på Padborg Park, og da en efterfølgende test med Semler-teamet gik godt, besluttede vi os for at gøre det,” fortæller Søren Østergaard.

 

”Det har altid været min drøm at køre racerbil, men min far har skudt det lidt hen,” siger Emil Østergaard. ”Det bliver en kæmpe udfordring. En ting er at køre omgange og køre gode tider, men noget andet er, når man kører løb, hvor det bliver skærm mod skærm.”

 

Efter et par test i en af Semler Premium Motorsports bil besluttede Emil Østergaard sig for at prøve kræfter med Grand Prix Tours Super 2L (foto: Søren Østergaard).

 

Motorsportsgøgler Morten Alstrup


 

 

Hit Counter