Alex Maansen kører Super GT for Nymark Racing i 2024

Kartingkøreren fra Løgstør tager næste år springet til racerbiler

 

Nymark Racing har nu fundet den kører, som i den kommende sæson i OK Oktan 100 Super GT skal være teamkammerat med Frederik Nymark, Hadsten. Det bliver en anden ung kører, nemlig Alex Maansen, Løgstør, som tager springet fra kartingsporten.

 


Alex Maansen kommer med masser af erfaring fra kartingsporten, hvor han senest har kørt i X30-klassen (foto; Morten Alstrup).

 

”Jeg troede, at jeg skulle køre et år mere i gokart, og jeg overvejede at tage til Tyskland, og sammen med min familie havde vi også snakket med et engelsk team om at køre derovre,” fortæller den 18-årige snart tidligere kartingkører. ”Mit gamle gokartteam, TAC Racing, råde mig faktisk til, at hvis det var i bilsporten, jeg gerne ville ende, så var det bare med at tage springet med det samme.”

 

Efter at have forhørt sig i sit netværk fandt Alex Maansen frem til nummeret på Morten Eriksen – teamchef hos Nymark Racing. ”Jeg er i gang med andet år på HHX i Aars, og jeg ringede til Morten en morgen, inden jeg skulle i skole. Jeg fik forklaret hele filosofien bag holdet, og det kunne jeg godt se mig selv i.”

 

Telefonsamtalen førte til ikke bare ét møde, men flere møder, som endte med en aftale.

 


Alex Maansen og Morten Eriksen har indgået aftale om, at teenageren fra Løgstør skal køre for Nymark Racing (foto: Nymark Racing).

 

”Vi havde et møde med Alex og hans familie, og vi kunne hurtigt mærke, at der var en god kemi,” siger Morten Eriksen. ”Særligt hans tekniske indsats og måde at anskue tingene er rigtig god. Alex og Frederik klikkede lynhurtigt, og vi blev hurtigt overbevist om, at det kan blive rigtigt godt. Der gik tre dage, og så vendte Alex og hans familie tilbage, at de gerne ville være en del af teamet i Super GT til næste år.”

 

Selv om han er 18 år og har et kørekort, er Alex Maansens erfaring med racerbil begrænset. ”I efteråret fik jeg mulighed for at prøve både en Super 2L og en Porsche 718. Det gik rigtig godt, men det er den eneste erfaring, jeg har bag rattet af en racerbil,” siger teenageren. ”

 


Der kommer til at gå nogle måneder, inden Alex Maansen får sin første køretur i en Super GT-racer, men nu har han prøvetsiddet et chassis (foto: Nymark Racing).

 

”Jeg har kørt gokart i seks år. Det hele startede på hobbyniveau, hvor min far blev lige så bidt af det som jeg var. Jeg startede i Rotax Junior, men gik så over i X30. Jeg har kørt X30 siden 2020 og målet var at komme i top 3. Sidste år lykkedes det, og jeg fik en adgangsbillet til IAME World Final. Det var en vild oplevelse at prøve sådan et løb.”

 

 

 

Motorsportsgøgler Morten Alstrup

 

Hit Counter