Bannergaard lukkede 2023 sæsonen med to sejre

Dennis Bannergaard lukkede 2023 sæsonen på bedst mulige vis, da finalen i DS3 Cup blev kørt på FDM Jyllandsringen.

Teamet med base i Græsted har sæsonen kæmpet med omkring mesterskabet, og lå længe i føring af mesterskabet. Derfor var målsætningen også at gøre efter titlen, selvom den værste konkurrent havde et 17 points forspring til Dennis.

 
Foto: JJ Media

Den gule DS3 Cup racer med startnummer 59 på sideruden var første gang på banen lørdag formiddag, hvor der skulle køres en træning. Her blev det til næstbedste tid af alle, men både Dennis og hans trofaste mekanikere vidste at der var mere i bilen, når kvalifikationen skulle køres senere samme dag.

Derfor blev der arbejdet lidt med bilens opsætning forud for de 20 minutters kval. På blot 4. omgang satte han en tid, som var hurtigere end formiddagstiden, og var med helt fremme, blot 0,005 sekund fra Pole.

Halvvejs gennem kvalen kørte Bannergaard i pit, for at køle dækkene lidt, til et eventuelt forsøg mere. Tiderne fra konkurrenterne begyndte dog at falde, og da der var to mere som hoppede foran hans tid, tog han beslutningen om at sætte to helt nye dæk på raceren, som mekanikerne allerede havde taget med op i pitten, såfremt det skulle blive nødvendigt.

Og så satte han ellers alle til vægs, på de friske dæk. Der var næsten 0,2 sekunder ned til andenpladsen – og det vel at mærke til en kører i nøjagtig samme slags bil, som også havde sat nye dæk på.

Derfor var der stor glæde i teamet, og et kæmpe moralboost forud for søndagens to løb.

 
Foto: JJ Media

Der kom en busfuld forventningsfulde supportere hjemme fra Græsted og omegn, som hver især var blevet udstyret med gule kasketter med nummer 59 på, så man bestemt ikke var i tvivl om, hvem de holdt med.

Med løbsstart klokken 10.24, var DS3 Cup en af de allerførste klasser på banen. Og Dennis havde så absolut fået de hurtige kørersko på. Han skød af sted fra første position, og afgang den aldrig i det 13 omgange lange løb, hvor han kunne køre over stregen som sejrherre.

Det betød samtidig at han skulle starte 6’er til finaleheatet, så der stod 5 konkurrenter mellem ham og en dobbelttriumf.

Det blev til en fin start, men der kom Safety Car allerede på den første omgang, da to konkurrenter var kørt sammen i det første sving, og bilerne derfor skulle trækkes i sikkerhed.

Men da løbet blev givet frit igen, gik det slag i slag, og den ene konkurrent efter den anden blev overhalet – inklusiv en forrygende overhaling hele vejen udenom i Hesteskoen, hvor der ellers normalt kun er plads til en enkelt bil.

Så efter 12 hæsblæsende omgange, kunne den gule racer krydse målstregen som vinder for anden gang i weekenden.

 
Foto: JJ Media

Den største mesterskabskonkurrent sluttede dog bagved Dennis Bannergaard i begge løb, og det var nok til at han kunne køre titlen hjem, mens Dennis måtte nøjes med Sølvmedaljen i 2023.

Men det må sige at være marginaler, som afgjorde mesterskabet. Var han ikke blevet ramt af en punktering, mens han lå i føring på Falkenberg banen i juli måned, kunne det måske have været en anden historie.

Alt i alt en mere end godkendt sæson med 4 sejre i 12 løb, hvor der primært var tre kørere, som var med fremme hver gang.

Der skal lyde en stor tak til alle dem, som havde taget turen til FDM Jyllandsringen, for at støtte op om teamet.

Samtidig vil hele Team Bannergaard Racing sende en tak til alle dem som støtter op om teamet økonomisk, og gør det muligt for Dennis at præstere på så højt et niveau gennem hele sæsonen, og gennemføre samtlige 12 heats gennem 2023 sæsonen. I samme åndedrag skal der også lyde en stor tak til holdets mekanikere, som netop har leveret en perfekt klargjort bil til alle 6 løbsweekender.

Sidst men ikke mindst, vil Dennis også sende en personlig tak til konen Rikke – tak for at han får lov til at nyde hobbyen, og køre ræs i ind- og udland, med alle de timer der går med det.

Der skal sendes ros til alle de frivillige og alle andre, som er med til at afvikle løbsweekenderne. Uden jer på og omkring banerne, ville det ikke være muligt at køre ræs.

 
Foto: JJ Media

Nu går holdet på vintepause, og så må vi se hvad 2024 bringer. Efter den lange pause forud for 2022 sæsonen, har Dennis Bannergaard i hvert fald bevist, han er tilbage for fuld kraft, og kan kæmpe med omkring mesterskabet på allerhøjeste niveau.

Vi ses i 2024.

Team Bannergaard Racing

 

 

Hit Counter