Punktering og sejr for Bannergaard

Det blev en weekend med store humørudsving for Team Bannergaard Racing, da den 4. afdeling af DS3 Cup 2023 blev kørt på den svenske Falkenberg bane.

Højfartsbanen mellem Halmstad og Göteborg var nyt terræn for det danske hold fra Græsted, som kom til banen som mesterskabsførende.

Til trods for de mange sæsoner i motorsport, havde Dennis Bannergaard aldrig tidligere kørt på banen, som består af nogle få sving, og så en lang langside, en masse bløde sving, og en ret skarp chikane, hvor bilerne kom godt ned i fart.

Weekenden startede allerede fredag formiddag, hvor der var to ekstra træninger, som kørerne kunne tilkøbe til weekenden. Det er en tradition udenfor Danmark, at man ofte kan få lidt ekstra træning inden selve løbsweekenden. Her blev det til placeringer midt i feltet i begge træninger.

Foto: JJ Media

Lørdag formiddag skulle den første officielle træning køres, og her kom den gule DS3 Cup racer med Dannebrog på hækvingen ind som 4. hurtigste bil af alle.

Det var dog først sidst på eftermiddagen lørdag, at der skulle køres kvalifikation, og her blev var Dennis med fremme på anden startposition, blot 0,1 sekund fra Pole Position. I det hele taget var det utroligt tæt, da de første syv biler lå indenfor 0,331 sekund af hinanden.

Søndag formiddag var det tid til at køre det første løb.

Der var lidt forvirring omkring starten, da der blev givet en ekstra opvarmningsomgang til alle bilerne. Ikke at det var nødvendigt, da det allerede var høje temperaturer allerede tidligt på formiddagen.

Bannergaard var hurtigt på koblingen, da lamperne endelig gik ud for alvor, og gik med det samme i front af løbet. Efter at have slået et stort hul i starten af løbet, arbejdede konkurrenterne sig stille og roligt tættere på bagenden af den gule racer.

Alting så ud til at gå fint, indtil den 5. omgang, hvor han mistede føringen på vej ind i chikanen. Det lykkedes ham dog at stabilisere sig på andenpladsen, indtil han pludselig kunne mærke noget mærkeligt i bilen, på den 7. omgang af løbet. Han pittede med det samme, og lod mekanikerne tjekke bilen igennem, men de kunne ikke finde noget usædvanligt.

Det viste sig dog at være en sivepunktering, så han måtte pitte igen få omgange efter, hvor venstre fordæk blev skiftet, så han kunne køre tilbage på banen. Bannergaard var dog ikke den eneste som punkterede, og alle punkteringer det på venstre fordæk, som var ekstremt belastet på banen. Det lykkedes ham at køre en 6. plads hjem, hvilket gav point til mesterskabet, og ikke mindst Pole Position til Løb 2.

Foto: JJ Media

Igen var han hurtigst på aftrækkeren, da de fem røde lamper gik ud, og lagde hurtig afstand til konkurrenterne, som havde meget travlt med at kæmpe mod hinanden.

Heldigvis gik alle 15 minutter + en omgang uden noget drama eller punkteringer for Dennis, der kørte sikkert hjem på førstepladsen, og dermed tage sæsonens anden sejr.

Dennis Bannergaard er fortsat bedste dansker i mesterskabet, selvom der blev gjort lidt indhug i forspringet på grund af punkteringen.

Efter en forårssæson med 4 løbsweekender i ind- og udland siden den 30. april, er der nu lidt over en måneds pause, inden sæsonens næstsidste løb skal køres på FDM Jyllandsringen i weekenden den 18.-20. august, i forbindelse med det traditionsrige Grand Prix Danmark.

 

Foto: JJ Media

Hele teamet vil gerne ønske alle dem der støtter op omkring holdet en rigtig god sommer – og så ses vi igen mod slutningen af august.

Team Bannergaard Racing

JJ Media

 

 

Hit Counter