Djursland gav Bannergaard flere pokaler

Der var flere pokaler til Team Bannergaard Racing, da den 3. afdeling af DS3 Cup 2023 blev afviklet på Ring Djursland.

Holdet fra Græsted har haft et par intense weekender, hvor de først kørte på Rudskogen i Norge, hvorefter de skulle hjem og gøre bilen klar til Ring Djursland, og så være klar lørdag morgen klokken 8.00, til den første kørsel.

 
Foto: JJ Media

Dennis Bannergaard kendte banen godt fra tidligere sæsoner, så han lå roligt og sikkert ud under træningen, hvor han satte 5. hurtigste tid.

Både han og teamet vidste at der var mere at komme efter til kvalifikationen, som skulle køres blot et par timer senere.

Så der blev lavet lidt småjusteringer på bilens opsætning, og så blev der sat et andet sæt brugte dæk på raceren. Længe så det ud til at række til Pole Position, men flere af konkurrenterne satte nye dæk på deres racere halvvejs i kvalifikationen, hvilket gav dem en tidsmæssig fordel ude på banen. Alligevel kunne Dennis glæde sig over anden startposition – mindre end 0,1 sekund fra P1.

 
Foto: JJ Media

Allerede samme eftermiddag skulle heat 1 køres. Her blev det til en forrygende start for Bannergaard, og kunne tage føringen af løbet allerede efter få kørte meter. Der var dog hårdt pres på fra polemanden, som fandt et lille hul mod slutningen af den første kørte omgang, og dykkede forbi.

Resten af løbet foregik med at sætte nordmanden under pres, i forsøget på at fremtvinge en fejl fra ham. I nogle omgange var Dennis nede på 3. pladsen, men kom tilbage på andenpladsen igen mod slutningen af løbet, da køreren på andenpladsen var uheldig at få mekaniske problemer. Så den gule DS3 Cup racer med startnummer 59 på sideruden kom hjem på en fin andenplads, med en masse gode point til mesterskabet.

Herefter stod den på næsten 24 timers ventetid inden heat 2 skulle køres.

 
Foto: JJ Media

Fra 5. startposition skød Dennis hurtigt frem, og var fremme som firer efter få sving. Og så startede den store kamp ellers. Mens han primært ønskede at kigge ud af forruden, måtte han dog også have et 360 graders overblik, for at holde bilen på banen, og nå at undvige et meget sent dyk, og efterfølgende holde sig på asfalten, da den overhalende kører ikke efterlod meget plads ved udgangen af svinget.

Bannergaard holdt dog hovedet koldt, og udnyttede en pivåben dør, og kunne herefter dykke forbi, og tage andenpladsen, som holdt hele vejen til det ternede flag.

 
Foto: JJ Media

Weekendens resultater gør også at Dennis Bannergaard fortsat er i front af DS3 Cup mesterskabet, med ligeså mange point som før weekendens kørsler.

Der skal lyde en stor tak til mekanikerne hos Team Bannergaard Racing, som var hurtige til at få udbedret skaderne efter Norge, og så lave en perfekt bil, med et godt setup til Ring Djursland. Så stor ros til dem.

Den næste opgave for holdet bliver den 6.-9. juli på den svenske Falkenberg bane. Västkustloppet fejrer 70 års jubilæum, og derfor kommer der flere svenske senere, foruden de danske DS3 Cup og TCR Danmark på startlisten. Så har man lyst til en tur til det svenske, kan man besøge banen, som er placeret mellem Halmstad og Varberg.

Team Bannergaard Racing

JJ Media

 

Hit Counter