Nu er Mikkel O. Pedersen hurtigst på FDM Jyllandsringen

VM-køreren slog både den uofficielle og officielle banerekord

 

Det blev til pokaler og to andenpladser, da Mikkel O. Pedersen i weekenden var til start i premieren i Danish Endurance Championship, men endnu vigtigere var det, at VM-køreren satte ny officiel banerekord på FDM Jyllandsringen.

 

Der var fuld fart på, da Mikkel O. Pedersen satte ny absolut banerekord på FDM Jyllandsringen (foto: Stumpphoto).

 

"Vi gik efter at slå de banerekorder, som Kevin Magnussen og Anders Fjordbach for nogle siden satte på banen i en Renault RS.01," fortæller Mikkel O. Pedersen. "Kevins tid var sat i et decideret rekordforsøg, hvor han var alene på banen, mens Anders i den samme bil satte en banerekord i et løb."

 

"Begge tider slog jeg i søndagens løb. Jeg kørte 1.04,862 på min bedste omgang, så nu har jeg den officielle banerekord for banen, men er også hurtigste mand i en lukket bil på FDM Jyllandsringen. Der er kun en kører i en formelbil, som i en opvisning har kørt hurtigere, men jeg kom meget tæt på hans tid."

 

At sætte en officiel banerekord i et løb giver ikke bare respekt i sporten, men kræver også omtanke og taktik.

 

"En ting er at sætte en hurtig tid i et rekordforsøg, noget andet er at gøre det i et løb," forklarer Mikkel O. Pedersen. "I et løb er du ikke alene på banen, men har mange konkurrenter omkring dig. Og et løb som en afdeling af Danish Endurance Championship varer godt en time, og der skal skiftes kører undervjes, og det gav os en udfordring, da vi skulle vælge vores taktik."

 

"Skulle jeg i bilen fra start og forsøge at sætte banerekorden, mens dækkene var nye, men bilen havde fuld tank, eller skulle jeg prøve i slutningen af løbet, hvor bilen var lettere, men dækkene var godt brugte?"

 

Sidstnævnte strategi blev brugt i lørdagens løb, hvor Mikkel O. Pedersen overtog Walter Trabjergs Porsche 911 GT3 R og satte en omgangstid på 1.05,862. Det var ny banerekord for Danish Endurance Championship, men stadig nogle tiendedele langsommere end den officielle banerekord på 1.05,494, Anders Fjordbach satte for seks år siden, og mere end et halvt sekund fra den tid på 1.05,200, Kevin Magnussen havde sat i et rekordforsøg.

 

Seks kørere var i aktion for Mikkel O. Pedersen Racing i Danish Endurance Championship. Fra venstre Jan Engelbrecht, Martin Petersen, Walter Trabjerg, Kasper Søholm, Klaus Søholm og Mikkel O. Pedersen (foto: Stumpphoto).

 

Til søndagens løb byttede Walter Trabjerg og Mikkel O. Pedersen deres roller. Mikkel O. Pedersen startede i bilen med fuld tank og friske dæk. På løbets anden omgang kørte han 1.05,364 og blev indehaver af den officielle, absolutte banerekord. Omgangen efter kørte han hurtigere end Kevin Magnussen og satte en ny absolut banerekord i 1.04,862 – præcist et sekund hurtigere end den tid, han havde præsteret dagen forinden.

 

"Jeg satte banerekorden på nogle helt normale dæk fra Porsche Supercuppen," fortæller Mikkel O. Pedersen. "Vi havde bestilt nogle andre dæk hjem, men de var i restordre. Så vi har faktisk mulighed for at køre hurtigere."

 

 

Mikkel O. Pedersen

 

 

Hit Counter