Mikkel O. Pedersen tilbage på dansk asfalt

I weekenden deltager VM-køreren i den danske langdistancepremiere

 

Efter tre VM-løb på amerikanske Sebring, portugisiske Portimao og belgiske Spa-Francorchamps er det på dansk asfalt, Mikkel O. Pedersen i weekenden giver den gas.

 

"Mit team møder talstærkt op til sæsonpremieren i Danish Endurance Championship på FDM Jyllandsringen," fortæller VM-køreren. "Vi har fire biler klar. To GT3 Cup-racere og to GT3 R-racere. En af dem er den bil, jeg kørte i Asian Le Mans Series, og den skal jeg på Jyllandsringen dele med Walther Trabjerg."

 

I skrivende stund hænger bilen dog på liften i racerværkstedet i Struer.

 

"Vi havde en testdag i sidste uge på Padborg Park, hvor gearkassen desværre brokkede sig," forklarer Mikkel O. Pedersen. "Det var trods alt bedre, at den gjorde det under en testdag, end under den kommende løbsweekend. Nogle af de vitale dele er på vej, så vi forventer at blive klar. Men det bliver lige på og hårdt."

 

Danish Endurance Championship er den danske langdistanceserie. Programmet på FDM Jyllandsringen tæller to løb over hver 50 minutter, hvor der er indlagt et obligatorisk pitstop. Der må skiftes chauffør og dæk, men ikke tankes.

 

"Når vi starter løbet, bliver det med fuld tank i Porschen," siger Mikkel O. Pedersen. "Det er ingen hemmelighed, at jeg har en banerekord, som jeg satte i Special Saloon Car i et sprintløb sidste år, som jeg gerne vil gøre noget ved, men udfordringen bliver bilens vægt. Jeg ved, at jeg kan gøre det i GT3-R-raceren, så hvis alt flasker sig med trafik, vil jeg godt kunne slå den. Jeg har DEC-banerekorden på Padborg Park og vil også gerne have den på Jyllandsringen."

 

Som sagt stiller Mikkel O. Pedersen Racing med fire biler til sæsonpremieren i Danish Endurance Championship.

 

Mikkel O. Pedersen og Walther Trabjerg starter i en Porsche 911 GT3-R Gen 2. I en Porsche 911 GT3-R Gen 1 deltager Martin Petersen og kører den fulde sæson i Danish Endurance Championship. Det samme gør DEC-veteranen Jan Engelbrecht, som deltager i en Porsche 911 GT3 Cup-racer. Teamets fjerde bil er endnu en Porsche 911 GT3 Cup-racer, som deles af Kasper Søholm og Klaus Hansen.

 

"Der er lagt op til en spændende sæsonpremiere," siger Mikkel O. Pedersen. "Der er vel 8-10 potentielle vinderbiler i feltet, men trafikken bliver nok en udfordring."

 

 

 

 

Hit Counter