Mikkel O. Pedersen: "Vi havde ikke pacen."

Årets anden VM-afdeling udløste en syvendeplads for Struerkøreren.

 

Trods en god indsats måtte Mikkel O. Pedersen nøjes med en syvendeplads på Portimao-banen (foto: Porsche).

 

Sammen med sine to nye teamkammerater Julien Andlauer og Christian Ried fik Mikkel O. Pedersen Mikkel O. Pedersen i midten af marts en god start på årets VM-sæson med en andenplads på Sebring i USA. Imidlertid måtte trioen nøjes med en syvendeplads ved årets andet løb i FIA World Endurance Championship på Portimao i Portugal.

 

"Det gik ikke lige så godt, som ved første VM-løb, men vi gjorde det, vi kunne," fortæller Mikkel O. Pedersen. "Vi vidste, at det ville blive sværere, for vi havde denne gang mere vægt i vores Porsche. Vi havde fået dobbelt succesballast. Dels for vores andenplads i løbet på Sebring, dels for vores andenplads i mesterskabet, så vi var lidt dårligere stillet."

 

Proton Competitions Porsche 911 RSR-19 kom hverken i træningerne, tidtagningen eller det seks timer lange løb i nærheden af en top 3-placering.

 

"Vi havde kort og godt ikke pacen til at kunne kæmpe, og så var vi også uheldige med en safety car-periode, men det var ikke noget, som ville have ændret på det samlede resultat. Sådan er det bare," konstaterer Mikkel O. Pedersen, der dog kunne glæde sig over teamets samlede indsats.

 

"Vi kæmpede alle, og der var ikke nogen, som faldt igennem eller begik fejl. Julien Andlauers bedste tid i løbet var 1.41,3. Min bedste tid var 1.41,4, så der var ikke noget at komme efter på indsatsen."

 

Mikkel O. Pedersen var ellers på forhånd handicappet af, at han aldrig før havde været på Portimao-banen i det sydvestlige Portugal.

 

"Men nu har jeg fået lært banen at kende," siger racerkøreren fra Struer. "Da Julien og Christian havde kørt på den tidligere, havde teamet prioriteret, at jeg fik mere tid i bilen under træningen til at lære banen at kende, men vi havde flere røde flag, så jeg fik desværre ikke så meget ud af den ekstra tid. Men næste gang er jeg klar til banen."

 

Mikkel O. Pedersen sætter sig snart bag rattet af Proton Competitions Porsche igen. Det sker i den sidste weekend af april, hvor tredje afdeling af FIA World Endurance Championship køres på Spa-Francorchamps i Belgien.

   

 

 

Hit Counter