Ny udfordring venter Mikkel O. Pedersen

Ugen står på forberedelse for Porsche-køreren fra Struer

 

Mikkel O. Pedersen er i gang med sin anden sæson i VM for sportsvogne. Sæsonen blev i sidste måned indledt med en andenplads på den legendariske Sebring-bane i Florida. Dengang var både bane og bil velkendt, men teamet var nyt.

 

Mikkel O. Pedersen kikker frem mod en ny bane - og en ny udfordring – ved weekendens VM-afdeling i Portugal (foto: Nick Dungan).

  

Når det gælder weekendens anden afdeling af VM, er team og bil velkendt. Men banen er ny for racerkøreren fra Struer. Det er den forholdsvis nye Portimao-bane i Portugal.

 

"Jeg har hørt meget godt om banen, hvor jeg sammen med Julien Andleuer og Christian Ried skal køre Proton Motorsports Porsche 911 RSR-19," fortæller Mikkel O. Pedersen. "De fleste teams og kørere kender banen på forhånd – men den er ny for mig. Det seneste VM-løb på banen fandt sted i 2021 – året før jeg fik min VM-debut."

 

Selv om scenen for næste VM-afdeling er ny for Mikkel O. Pedersen, rejser han ikke uforberedt til Portugal. Hans forberedelser til VM-løbet har været i gang på flere fronter.

 

På Portimao-banen deltager Mikkel O. Pedersen i årets anden VM-afdeling for Proton Competition (foto: Jürgen Tap).

 

"Det er en bane med flere bakker," siger han, "og dem prøver jeg at forberede mig på hjemme i min simulator. På den måde kan jeg få en fornemmelse af forløbet på Portimao-banen, inden jeg torsdag skal deltage i den første af vores tre officielle træninger. Hver træning er på en time, og vi er tre chauffører i bilen, så det gælder om at være klar fra start."

 

Mikkel O. Pedersen har dog ikke kun anvendt simulatoren i sine forberedelser til weekendens VM-løb.

 

"Jeg har holdt min fysiske form ved lige i min gearkart på banen i Thy," fortæller han. "G-påvirkninger er højere i karting end i Porschen, og her får jeg trænet nakkemusklerne på en anden måde end i træningscentret. Man min gearkart har seks gear, så jeg får også trænet min reaktionsevne, så jeg er klar."

 

 

 

Hit Counter