God sæsonstart i VM for Mikkel O. Pedersen

Racerkøreren fra Struer hjalp sit nye team til andenplads i VM-premiere på Sebring

 

Mikkel O. Pedersen fik ikke blot en god start på sin anden sæson i VM for sportsvogne. Han fik også en perfekt start for samarbejdet med sit nye team – Proton Competition – da han sammen med Christian Ried og Julian Andlauer i weekenden tog andenpladsen ved 1.000 km Sebring.

 

Mikkel O. Pedersen var blandt de hurtigste Porsche-kørere på Sebring (foto: Jürgen Tap).

 

 

"Det var en god start med det nye team. Det kan jeg bestemt ikke klage over," siger racerkøreren fra Struer.  "Det var dejligt at fuldføre uden problemer og komme igennem uden uheld og med kun et par skrammer på raceren."

 

Proton Competitions blå og sorte Porsche 911 RSR-19 startede som nummer 11 blandt GTE Am-bilerne, men stille og roligt fik teamets tre kørere kørt bilen frem gennem rækkerne, så man kunne kæmpe med om top 3-placeringerne.

 

"Jeg kom i bilen efter to af de otte timer. Så fik jeg lov til at køre et dobbeltstint, inden jeg igen skulle overlade den til en af mine teamkammerater," siger Mikkel O. Pedersen. Til sidst skulle han i bilen for at køre det afsluttende stint.

 

"Mens jeg var i pitten og ventede, kunne jeg se, at min teamkammerat Julien havde kontakt med en Aston Martin. Heldigvis skete der ikke noget alvorligt. Det justerede lidt på styretøjet, men der var ikke den store forskel at mærke, da jeg kom bag rattet. Jeg fik en target-tid for mine omgangstider, som jeg skulle holde mig under, for at vi kunne slutte der, hvor vi gjorde. Jeg risikerede ikke noget og kom stabilt igennem."

 

Enhver sæsonstart er altid forbundet med forventninger, spænding og usikkerhed. Sådan var det også for Mikkel O. Pedersen.

 

"Man håber på en god sæsonstart, men det er altid svært," siger han. "Der er rigtig mange gode line-ups i VM i år, så jeg vidste, at det ville være svært, men jeg vidste også, at vi hos Proton Competition også havde opskriften til at kunne kæmpe med om topplaceringerne. Og det beviste vi også. Og jeg havde værdifuld erfaring med. Da jeg sidste år indledte VM-sæsonen, var både bilen og Sebring-banen helt nye for mig."

 

Årets VM-sæson blev indledt med en andenplads for Mikkel O. Pedersen (foto: Jürgen Tap).

 

Mikkel O. Pedersen underskrev kontrakten med Proton Competition i februar uden at have haft lejlighed til at kunne teste med teamet. Det har han ikke fortrudt.

 

"Min første løbsweekend med folkene levede virkelig op til det indtryk, jeg havde fået af dem ved møderne. Det er virkelig nogle dejlige mennesker at være sammen, og jeg føler virkelig, at de har styr på tingene," slutter han.

 

 

 

Hit Counter