Mikkel O. Pedersen: "Positivt at møde mit nye team"

Racerkøreren havde to gode testdage forud for sæsonpremieren i VM-serien

 

Senere på ugen starter Mikkel O. Pedersens anden VM-sæson officielt. Onsdag køres de første træninger og fredag finder årets første afdeling af FIA World Endurance Championship sted på Sebring-banen i Florida. Netop her har racerkøreren fra Struer tilbragt de seneste dage sammen med sit nye team – Proton Competition – og sine nye teamkammerater Julien Andlauer og Christian Ried.

 

Mikkel O. Pedersen fik masser af omgange i Proton Competitions Porsche 911 RSR-19 
(foto: Jürgen Tap).

 

"Det var virkeligt positivt at møde mit nye team og komme i gang med forberedelserne til den kommende sæson," siger Mikkel O. Pedersen. "De er meget professionelle og er gode at arbejde sammen med. Da jeg skulle have støbt mit sæde, blev der bare tilkaldt nogen, som er eksperter i det, og på den måde kan jeg godt mærke, at der er orden på tingene."

 

"Ingeniøren på bilen kender jeg fra tidligere, hvor jeg har arbejdet med ham hos Dinamic Motorsport, og vi har det godt sammen. Julien kender jeg fra Supercuppen, Christian er medejer af teamet, og det fungerer rigtig godt."

 

Proton Competition indsætter to Porsche 911 RSR-19-modeller i årets VM-serie, og ikke siden sidste års VM-finale har Mikkel O. Pedersen siddet bag rattet af Porsches topmodel indenfor GT-racing.

 

"Det tog lige lidt tid at komme ind i rytmen med bilen igen, men det gik fint, og jeg kan tydeligt mærke, at jeg har fået mere tid i bilen end sidste år, hvor modellen var ny for mig," fortæller han. "Julien har kørt mange år med modellen, og efter et stykke tid sagde han, at Christian og jeg kunne bruge den resterende del af hans køretid.

 

Proton Competitions to biler var ligesom feltets øvrige Porscher at finde i den forreste ende af GTE Am-feltet. På den ene side er det positivt, på den anden side kan det betyde udfordringer.

 

"Vi har før set, at WEC-organisationen pludseligt har ændret Balance of Performance, hvor de har pålagt en bestemt bilmodel ekstra vægt, hvis den generelt viser sig at være hurtigere end de andre bilmodeller," forklarer Mikkel O. Pedersen. "Men det er en del af spillet."

 

"Jeg har dog en god mavefornemmelse inden løbet. Der er mange gode lineups i feltet – og det er vi også – men vi skal huske, at vi skal have bilen igennem hver gang, så vi kan gå efter det samlede mesterskab. Det er det vigtigste. Vi er nødt til at have en bil, der er god og sikker at køre, så vi kan fuldføre hver gang. Det var dejligt at komme ud at køre igen. Det tog lidt tid at vænne mig til den igen, men da jeg havde fået mine omgange, var jeg på samme pace som Julien."

 

Onsdag køres der to træninger. Torsdag gælder det den tredje træning og så tidtagningen, inden det 1.600 km lange løb starter fredag 17.00 dansk tid.

  

 

Hit Counter