Mikkel O. Pedersen klar til ny VM-sæson
Racerkøreren fra Struer får to Le Mans-vindere som sine nye teamkammerater

Også i den kommende sæson vil Mikkel O. Pedersen være at finde på startstregen ikke bare ved det legendariske 24-timersløb på Le Mans, men ved alle syv afdelinger af årets verdensmesterskab for sportsvogne – FIA World Endurance Championship.


Det er denne Porsche 911 RSR-19, Mikkel O. Pedersen i år skal styre i VM-serien for sportsvogne.

”Jeg har skrevet kontrakt med det tyske team Proton Competition, som i en lang årrække har deltaget i Le Mans og VM-serien,” fortæller Mikkel O. Pedersen.

”Proton Competition henvendte sig selv til mig i slutningen af sidste sæson. Dengang kørte jeg for Project 1 Motorsport, og jeg ville gerne fortsætte med dem. Sidste år havde Project 1 Motorsport to biler med i VM-serien, men i år har de kun fået lov til at stille til start med en enkelt, og det gik så ud over den bil, jeg kørte.”

Trods teamskiftet bliver meget velkendt for racerkøreren fra Struer. Proton Competition deltager nemlig også med en Porsche 911 RSR-19. Samtidig er en af hans kommende teamkammerater også en gammel konkurrent.

”Julien Andlauer har jeg kørt mod før i Porsche Supercuppen, og ja, vi har haft vores kampe, og det har kostet nogle buler, men det bliver dejligt at skulle del bil med ham,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Min anden teamkammerat bliver Christian Ried. Han er teamejer og bronzekører, men han ved også, hvad der skal til. Både Andlauer og Ried har vundet Le Mans sammen i 2018, og nu vil de have mig med. Men det bliver lige på og hårdt, for jeg har ikke haft lejlighed til at teste for dem, så det er helt klart udtryk for, at de stoler på mig, siden de giver mig tilbuddet.”

”Det er helt fantastisk at få lov til at køre VM-serien to år i streg og så Le Mans to gange. Men også fantastisk at komme ind i et team, som før har vundet Le Mans.”

Allerede i starten af næste uge drager Mikkel O. Pedersen til USA, hvor første afdeling af VM-serien køres på Sebring-banen i Florida.

”Det bliver rart at komme tilbage til en bane, hvor jeg har kørt sidste år, selv om sidste års løb blev lidt kort. Men det skal nok blive godt,” slutter han.

 

Hit Counter