Mikkel O. Pedersen starter 2023-sæsonen i Asien

VM-køreren starter for Herberth Motorsport i Asian Le Mans Series

 

I den kommende weekend kan Mikkel O. Pedersen tage hul på sin 2023-sæson. Og der bliver tale om en meget intens sæsonstart, når han får sin debut i Asian Le Mans Series.

 

Mikkel O. Pedersen har sat fokus på fire løb over to weekender (foto: Jan Bodenbach).  

 

"Asian Le Mans Series afvikles over to weekender på to forskellige baner, men i hver weekend skal der køres to firetimersløb – et om lørdagen og et om søndagen. Så hvis vi undgår uheld eller tekniske problemer, er der 16 timers race, som venter," siger Mikkel O. Pedersen.

 

De to baner er dels Dubai Aerodrome i netop Dubai, dels Yas Marina Circuit i Abu Dhabi.

 

"Banen i Dubai kender jeg godt fra tidligere," siger racerkøreren fra Struer. "Jeg har deltaget i et par udgaver af 24-timersløbet på banen, og for tre år siden blev det til en tredjeplads i løbet, hvor der kom så meget regn, at man var nødt til at stoppe løbet."

 

"Yas Marina Circuit er den bane, man bruger til Formel 1, så det er en ny bane, jeg skal lære at kende."

 

Nyt for Mikkel O. Pedersen bliver også teamet, han skal starte for.

 

"Det bliver det tyske Herberth Motorsport, jeg skal køre for. Bilen bliver en Porsche 911 GT3 R, men heldigvis bliver mine to teamkammerater Matteo Cairoli og Nicolas Leutwiler, som jo var mine to makkere fra sidste års VM-sæson, så vi kender hinanden rigtig godt," siger han.

 

"Vi skal gerne på skamlen, men de fleste teams går efter at vinde Asian Le Mans Series samlet, for det giver nemlig en adgangsbillet for teamet til 24-timersløbet på Le Mans. For Matteo, Nicolas og jeg handler det mere om at komme i gang med sæsonen og at få noget træning bag rattet af bilen. Vi skal have os kørt ind, og så gælder det i hvert fald for mig, at jeg skal have lært Yas Marinas-banen at kende."

  

 

Hit Counter